Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ İletişim Fakültesinden staj ve istihdam atağı

Prof. Dr. Gültekin “Dekan-Öğrenci” buluşmaları kapsamında öğrencilerle bir araya geldi

EÜ İletişim Fakültesinden staj ve istihdam atağı

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesinde geleneksel hale gelen,  Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in genç iletişimcilerle bir araya geldiği “Dekan-Öğrenci Buluşması” toplantısı gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in yanı sıra Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Elif Yıldız, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Dekan Prof. Dr. Gültekin, toplantıda öğrencilere staj ve istihdam konusunda fakültenin hayata geçireceği yeni uygulamaları anlattı.

Fakülte üst yönetimi olarak öğrencilerle sürekli etkileşim halinde olduklarını dile getiren Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Burada öğrencilerimizle birlikte bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Fakülte üst yönetimi olarak sizlerle sürekli iletişim halinde olmaya çalışıyoruz. Fakültemiz, öğrencilerimizin stajlarını en verimli şekilde gerçekleştirmeleri adına önemli uygulamaları hayata geçiriyor. Halka ilişkiler, reklamcılık, yazılı ve görsel medya firmalarıyla sürekli görüşme halindeyiz. Şimdiye kadar 50’ye yakın firmayla görüşme sağladık. Hedefimiz bu sayıyı 100’e çıkarmak. Oluşturduğumuz bu ağ neticesinde Fakültemizde öğrencilerimizin staj yeri bulma sorununu ortadan kaldıracağız. Sadece İzmir içinde değil Ülkemizin her bölgesindeki firmalarla iletişim kurarak öğrencilerimize staj imkânı yaratmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Prof. Dr. Gültekin ayrıca öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin Ulusal Staj Programından da yararlanabileceklerini hatırlattı.

“İş görüşmesi simülasyonları yapacağız”

Öğrencilerin sadece staj yeri bulmaları için değil aynı zamanda mezun olduktan sonra daha kolay iş bulabilmeleri için de harekete geçtiklerini dile getiren Prof. Dr. Gültekin, “Son sınıf öğrencilerimize yönelik sertifikalı CV geliştirme eğitimleri başlatacağız. Bununla birlikte son sınıf öğrencilerimizle her hafta bir araya gelerek iş görüşmesi simülasyonları gerçekleştireceğiz. Bu simülasyonlarda başarı sağlayan öğrencilerimize iş imkanları sağlayacağız. Pek çok kamu kurumu ve özel sektör kuruluşları ile öğrencilerimizin istihdamı konusunda görüşmeler gerçekleştiriyoruz Öğrencilerimizin hazırladığı radyo ve televizyon programlarına yönelik yarışmalar düzenleyip kazanan öğrencilerimizi sektöre adapte edeceğiz. Öğrencilerimizin CV’lerinden oluşan bir havuz oluşturacağız. Yine sektörün önemli isimlerini çeşitli etkinlikler vesilesi ile öğrencilerimizle buluşturup, deneyimlerinden faydalanmalarını sağlayacağız” dedi.

Uluslararası iş birlikleri konusunda da önemli adımlar attıklarını belirten Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Azerbaycan Devlet Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ortak Çift Diploma Programı açmak adına görüşmelere başladıklarını dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir