Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden   “III. Uluslararası Bilim Şenliği – Lisansüstü Tez Buluşmaları” etkinliği

Egeli lisansüstü öğrenciler tezlerini sundu

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden   “III. Uluslararası Bilim Şenliği – Lisansüstü Tez Buluşmaları” etkinliği

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından “III. Uluslararası Bilim Şenliği – Lisansüstü Tez Buluşmaları” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış  oturumuna Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür  Yardımcıları Doç.Dr. Burcu Türkcan ve Dr.Öğr.Üyesi Aytekin Erdoğan, Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Saniye Uysal Ünalan, Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, Türk Halk Oyunları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, Türk Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ali Osman Karatay, Türk Sanatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aygül Uçar, akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Lisansüstü öğrencilerimiz tarafından hazırlanan tezlerin raflarda kalmaması gerekiyor. Bu tezler, YÖK-TEZ sistemine yüklenmeli ve bu tür etkinliklerde sunularak yayına dönüştürülmeli. Bu kapsamda Bilim Şenliği – Lisansüstü Tez Buluşmaları etkinliği, sosyal bilimler alanının farklı programlarında hazırlanmış tezlerin sunulmasına katkı sağlıyor” diye konuştu.

“Tezler dünyanın ve Türkiye’nin öncelikli alanlarına yönelmeli”

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, “Enstitümüzün bilimsel etkinlikleri arasında yer alan ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz III. Uluslararası Bilim Şenliği-Lisansüstü Tez Buluşmalarına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım gözlemliyoruz. Bilim Şenliğimiz, 10 ayrı oturumda 50 katılım ile gerçekleşecek. Lisansüstü tezlerin ve  özellikle doktora tezlerinin dünyanın ve Türkiye’nin sorunlarına ve öncelikli alanlarına odaklanması önemlidir. Bilim Şenliğimizi onurlandıran Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ersan’a, akademik birimlerimizin yöneticilerine, akademisyenlerimize, tez çalışmalarını sunarak etkinliğimize katkı sağlayan tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bilim Şenliği kapsamında  iki gün boyunca, iki ayrı salonda yapılan 10 ayrı oturumda 50 katılımcının lisansüstü tez çalışmalarının sunumları gerçekleştirildi.  Oturumlarda sunulan tez çalışmaları; Alman Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Reklamcılık, Arkeoloji, Uluslararası İlişkiler, Tarih, İktisat, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Radyo, Televizyon ve Sinema, Türk Dili ve Edebiyatı, Temel İslam Bilimleri, Sosyoloji, Türk Tarihi, Türk Halk Bilimi, Türk Halk Oyunları, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı ve Türk Sanatı Anabilim Dalları alanlarında hazırlanan sunumlardan oluştu. Etkinlik sonunda tezlerini sunan öğrencilere  katılım belgeleri verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir