Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜTF Hastanesi 2024 yılına borçsuz girdi

Ege Üniversitesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

EÜTF Hastanesi 2024 yılına borçsuz girdi

Türkiye’nin en büyük eğitim ve araştırma hastanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) 2024 yılına borçsuz girdi.  Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleri neticesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ege Üniversitesi Hastanesinin sağlık hizmeti sunumunda oluşan borçlarının tamamı ödendi.

Ege Üniversitesinde,  Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Tıp Fakültesi Hastanesi Yıllık Değerlendirme Toplantısı ile 2023 Yılında sağlık hizmeti ve bilimsel araştırma alanlarında en iyi performansa sahip Anabilim Dallarına ve öğretim üyelerine başarı belgeleri takdim edildi. Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu dünyanın önde gelen yükseköğretim kuruluşlarından birisi olma ve Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda, küresel nitelikte bilgi ve teknoloji üretmeye, araştırma geliştirme ve inovasyon faaliyetleri yürütmeye, üretilen bilimsel bilgiyi patente dönüştürerek toplumun yararına sunmaya devam ediyoruz. Geliştirdiğimiz yeni projeler ve yürüttüğümüz çalışmalarla akademi dünyasındaki yerimiz başta olmak üzere her platformda daha ileriye gitmeyi hedefliyoruz. Üniversitemizin lokomotif akademik birimlerinden olan Tıp Fakültemiz de evrensel hedeflerimiz kapsamında önemli rol üstlendiğini ifade etmek isterim. Ülkemizin sağlık alanındaki uluslararası markası EÜTF Hastanesi bir yandan Türkiye’nin her bölgesinden hastaya şifa dağıtırken bir yandan da yetkin hekimler yetiştirmeye devam ediyor. Bu vesile ile belirlediğimiz yol haritasına ve stratejik hedeflerimize katkı sunan birimlerimize ve bilim insanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum ” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hem teknik hem insan kaynağı hem de fiziki altyapıya yönelik önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, 2023 yılını başarılarla geride bıraktıklarını 2024 yılına ise borçsuz girdiklerini söyledi.  EÜTF Hastanesinin, hayata geçirilen bu yatırımlar sonucunda uluslararası alanda pek çok başarıya imza attığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak,  Sağlık Bakanlığınca yapılan değerlendirmelerde de  A plus hastane statüsünün bir kez daha  perçinlendiğini söyledi.

“Cumhurbaşkanımızdan her zaman destek gördük”

Ege Üniversitesinde yürütülen bilimsel faaliyetlerin desteklenmesi, sağlık altyapısının son teknolojik cihazlarla donatılması, borçların ödenmesi gibi birçok konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan her zaman destek aldıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemize verdikleri desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’e ve İzmir Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi ülkemizin ve Avrupa’nın en önemli klinik araştırma merkezlerinden birisidir. Türkiye’nin sağlık alanındaki uluslararası markasıdır. Bölgemizin, ülkemizin hatta komşu ülkelerden en zor vakaların son basamak şifa merkezidir. Hepimizin bildiği gibi üniversite hastanelerinin asıl görevleri eğitimdir, araştırmadır. Nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirmektir. Kuşkusuz Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi de bu misyonunu en mükemmel şekilde ifa etmektedir. Ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşlarının yaptıkları sıralamalarda sağlık ve tıp alanlarında  500-600 bandında yer alıyoruz. Akademisyenlerimiz ve araştırmacılarımız önemli bilimsel çalışmalara imza atarak bir yandan literatüre önemli katkılar sunarken diğer yandan da ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarda önemli görevler üstlenmeye devam ediyorlar. Araştırma üniversitemizin uluslararasılaşma misyonuna nitelikli katkı sunuyorlar, yaptıkları çalışmalarla adımızdan sıkça söz ettiriyorlar. Lisans ve uzmanlık eğitimi ile araştırmadaki başarılarımız, yeterliliklerimiz; her geçen gün tescillenmeye devam ediyor. Hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımız Sağlık Bakanlığı Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmelerde A Plus Hastane statümüzü bir kez daha perçinlendi. Kalite çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Hem üniversite yerleşme sınavlarında hem tıpta uzmanlık eğitimi giriş sınavlarında en yüksek puanlı öğrencilerin ilk tercihleri arasındayız” diye konuştu.

Etkinlik sonunda 2023 Yılında sağlık hizmeti ve bilimsel araştırma alanlarında en iyi performansa sahip Anabilim Dallarına ve öğretim üyelerine başarı belgeleri Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir