Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsünden “Uluslararası Yeşil Hidrojen Enerji Çalıştayı”

Ege Üniversitesi tüm birimleriyle uluslararası iş birliklerini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü ve İtalya iş birliğinde  “Uluslararası Yeşil Hidrojen Enerji Çalıştayı” düzenlendi. EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsünde düzenlenen çalıştaya Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Şule Erten Ela, İtalya’da Prof. Dr. Alberto Vomiero ve Dr. Paolo Moras, İskoçya, Pakistan, Birleşik Krallık, Japonya, Irak, Nijerya gibi pek çok ülkeden alanında uzman konuşmacılar katıldı.

Çalıştayda konuşan Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneş enerjisinin tüm dünyada en fazla çalışılan konu olduğunu ifade ederek sunumunda yeşil hidrojenin önemine değindi. Ayrıca Prof. Dr. Erten Ela, gerçekleştirdikleri çalıştayla gençlerin alanda en iyi profesörler ve araştırmacılarla bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Erten Ela, “Çalıştayımıza katılan Prof. Dr. Alberto Vomiero yeşil hidrojen enerjisi ve malzeme alanında çalışan İtalya’nın  en iyi profesörü olarak biliniyor.  Ayrıca yine bu kapsamda Prof. Dr. Vomiero ile İtalya ve Türkiye işbirliğinde başlatılan projenin de tanıtımını gerçekleştirdik.  Uluslararası işbirliklerine büyük önem veriyoruz ve bu noktada da diğer ülkelerle işbirliklerini geliştirme ve güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Alanında uzman ulusal ve uluslararası akademisyenlerden sunumlar

Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü’nden Prof. Dr. Şule Aytaş, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünden Doç. Dr. Ozan Ünsalan, Dokuz Eylül Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Bölümünden Dr. Alper Akalın, Uşak Üniversitesinden Dr. Öğretim üyesi Mesut Ekmekçi de çalıştayda sunumlar gerçekleştirdi ve davetli konuşmacılar arasında yer aldı.

İskoçya’dan Dr. Samina Qamar, Pakistan’dan Mahmood Hassain, Birleşik Krallık’dan Dr. Maria Mukhtar, Japonya’dan Airi Suzuki, Nijerya’dan Hauwa Yahaya Umar, Irak’dan Othman Mahmood olmak üzere yabancı konukların katıldığı çalıştayda yeşil hidrojen enerjisi farklı yönleri ile ele alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir