Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EGE Teknopark firması AnadOlive Gıda ‘Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nda birinci oldu

Sıfır Atık kategorisinde ödül Ege’nin

EGE Teknopark firması AnadOlive Gıda ‘Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nda birinci oldu

Yaşam bilimleri ve sağlık alanı başta olmak üzere gıda, ziraat, yazılım, donanım ve yapay zeka teknolojileri alanlarında yoğunlaşan Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (EGE Teknopark) bünyesinde faaliyet sürdüren “AnadOlive” firması, ‘Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nda “Sıfır Atık” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Bitki Islahı ve Genetiği Bilim Dalı Doktora Öğrencisi Aysu Gürman’ın sahibi olduğu firma,  sıfır atık konusunda gösterdiği üstün hassasiyeti dolayısıyla 500 bin TL ödül kazandı.

Başarılı genç girişimciyi ve Ege Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker’i makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmaların bir yandan nitelikli katma dğer üretirken bir yandan da katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılar elde ettiklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Budak, “Teknoparkımız bünyesinde faaliyet sürdüren AnadOlive firması sıfır atık hassasiyeti ile üreterek, çalışarak, ülke ekonomisine, toplumsal gelişmeye ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunuyor. Firma sahibi genç bilim insanınızı ve girişimcimizi tebrik ediyorum” dedi.

EGE Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker, “Teknoparkımız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AnadOlive firması, ‘Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nda sıfır atık üzerinde gösterdiği hassasiyet ve projeler birincilik ödülü ile taçlandırıldı. Firma sahibimiz Aysu Gürman Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümünde yüksek lisansını yaparken girişimci olmuştu. Şuan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Bitki Islahı ve Genetiği Bilim Dalında doktora öğrenimine devam ediyor. Ege Teknopark olarak gençlerimize, kadınlarımıza girişimcilik kültürü kazandırarak katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Firma sahibi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Bitki Islahı ve Genetiği Bilim Dalı Doktora Öğrencisi Aysu Gürman ise “Sıfır atık zeytin bahçeleri hedefiyle 2018 yılında AnadOlive kimliği ile Ege Teknopark’ta çıktığımız yolda projeler geliştirmeye devam ediyoruz. TÜBİTAK BİGG ile kurduğumuz şirketimizde zeytin yan ürünleriyle başladığımız çalışmalarımıza farklı bitkisel proses yan ürünlerini de ileri dönüştürerek yaşatıyoruz. Halkbankası’nın düzenlediği üreten kadınlar yarışmasında da firmamızın sıfır atık üzerinde gösterdiği hassasiyet ve projeler birincilik ödülü aldı. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’a ve Genel Müdürümüz Prof. Dr. Emre İlker’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir