Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli minikler Cumhuriyetin 100’üncü Yılı coşkusuna ortak oldu

Ege Üniversitesi Anaokulunda eğitim gören çocuklar, Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü düzenlenen bir dizi etkinlikle doyasıya kutladı. Egeli minikler, Cumhuriyet Bayramı programı kapsamında şarkılar söyledi, şiir okudu, dans etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren EÜ Anaokulu Müdürü Burcu Karakaş, “Bugün, ne güzel bir gün. Çok heyecanlıyız, çok gururluyuz, bir o kadar da coşkuluyuz.  Bu yıl 100’üncü kez Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Türk milletinin eşsiz bir dayanışma örneği sergilediği Milli Mücadele yıllarında yeri geldi çocuklar da askere yemek taşıdı, postacılık görevini yerine getirdi; hatta düşmanla karşı karşıya gelerek vatanını savundu. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve canlarını bu ülke için feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Atatürk, gelecek nesillere güvenerek; ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz’ demişti. Bu öğüdün ışığında Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin ülkemize kazandırdıklarını yeni nesillere gururla aktarıyoruz. Bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Nice yüz yıllara” dedi.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşını hep bir ağızdan söyleyerek başlayan anaokulu öğrencileri, daha sonra 5 yaş grubunun “Cumhuriyetin Kazandırdıkları” konulu gösterisini, 6 yaş grubunun  “Atam Atam Mustafa Kemal Paşa” dansını sergiledi. Müzik öğretmenleri eşliğinde “Sonsuza” ve “Ben Türk Çocuğuyum” şarkılarını davul ritmi ile seslendiren minikler, Cumhuriyet Şarkısı eşliğinde Türk Bayrakları ile dans ederek gösterilerini noktaladı.

Programın ardından anaokulu öğrencileri, okul bahçesinde düzenlenen organizasyonla gün boyu doyasıya eğlendiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir