Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Çeşme Turizm Fakültesinden Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel iki etkinlik

Ege Üniversitesinin en genç fakültelerinden olan Çeşme Turizm Fakültesi, Cumhuriyetin 100’üncü Yılı etkinlikleri kapsamında renkli etkinliklere imza atıyor. Çeşme Turizm Fakültesi ve Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde “Sürdürülebilir Sakız Yetiştiriciliği Eğitimi” ile Çeşme’nin mavisi ile sakızın yeşili buluştu. 5 Kasım Pazar günü ise Çağla Kubat Windsurf Okulu’nun katkılarıyla Rüzgar Sörfü etkinliği düzenlenecek.

Yapılan önemli bağışlarla Çeşme’nin hizmetine kazandırılan Shipley Altındağ Gastronomi Akademisi çatısı altında önemli eğitimlere imza attıklarını belirten Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Eğitimlerimize, Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı etkinlikleri kapsamında devam ediyoruz. Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde, Kooperatif Başkanımız Yeşim Tüzün Yüksel’in de katılımıyla “Sürdürülebilir Sakız Yetiştiriciliği Eğitimi” gerçekleştirdik. 100’üncü Yıl temasıyla güzel bir etkinlik programı hazırladık. Çeşme’nin mavisi ile sakızın yeşilini buluşturduk. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel ölümsüz ağaçlarımızdan Damla Sakız Ağacının kadim bilgeliğinden ve şifasından bahsettik.  Yine Yüzüncü Yıl etkinlikleri kapsamında 5 Kasım Pazar günü, Rüzgar Sörfü etkinliğimizi, Çağla Kubat Windsurf Okulu iş birliği ile gerçekleştireceğiz. Çeşme’yi turizm ve gastronomi alanında daha ileri taşımak için Türkiye Yüzyılında daha çok çalışacağız” diye konuştu.

Cumhuriyetin 100’üncü Yılı etkinlileri kapsamında düzenlenecek olan Rüzgar Sörfü Etkinliği, Çağla Kubat Windsurf Okulu’nda, 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir