Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Diş Hekimliği Fakültesinde baştan sona yenilenen “Radyoloji Ünitesi” daha geniş alanda hizmet vermeye başladı

Son teknoloji görüntüleme sistemleri ile donatılan ünite törenle açıldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde yenilenerek daha geniş bir alanda hizmet vermeye başlayan Radyoloji Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle üniteye kazandırılan ‘Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Cihazı’nın kurulumu da tamamlandı. Ege Üniversitesinde çağın gerekleri doğrultusunda yatırımların tüm hızıyla devam edeceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Diş Hekimliği Fakültesine Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Cihazının kazandırılması ve Radyoloji Ünitesinin yenilenerek daha büyük bir alanda hizmete açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’nin diş hekimliği alanında en köklü ve donanımlı akademik birimlerinden olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde yenilenerek son teknoloji cihazlarla donatılan Radyoloji Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, Diş Hekimliği Fakültesi Başhekim Prof. Dr. Arzu Aykut Yetkiner, fakülte çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Ege Bölgesinin sağlık üssü olan Ege Üniversitesinin, diş sağlığı ve hastalıklarının tedavisinde de dünyanın ve Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinin standartlarında hizmet verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Üniversitemiz, ‘Araştırma Üniversitesi’ unvanına sahip, Türkiye’nin ilk Kurumsal Tam Akreditasyon Belgesini almış, öğrenci memnuniyetinde A Plus bir seviyede ve ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’ ödülünü alan ilk ve tek üniversite olarak başarılarıyla Türk yükseköğretim sistemimize örnek, öncü bir üniversitedir. Bölgenin ilk diş hekimliği fakültesi olarak uzun yıllar eğitim ve sağlık hizmetleri sunan Diş Hekimliği Fakültemiz, milyonlarca hastaya umut; sağlık alanında binlerce yeniliğe ve gelişmeye vesile olarak devletimizin şefkat elini vatandaşlarımıza uzatıyor. Fakültemizin sahip olduğu bu öncü rolü korumak ve başarılarını daha ileriye taşımak amacıyla çağın gereksinimlerine uygun değişim ve dönüşüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“Başarılı konumumuzu daha ileriye taşıyacağız”

Güçlü altyapı olanaklarıyla Ege Üniversitesinin eğitim ve sağlık hizmetlerinde sahip olduğu başarılı konumu daha ileri taşıyacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Sürdürdüğümüz özverili çalışmalar neticesinde Diş Hekimliği Fakültesi Hastanemiz, 2019 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından A Plus Hastane ilan edildi. Üniversitemizde özellikle son altı yılda kalite bir kültür haline geldi. Tüm bu gelişmelerin ışında Diş hekimliği Hastanesi Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almaya hak kazandı. Bugün, kalitesi tescillenmiş, uluslararası arenada tanınan 300’ü aşkın üniteye sahip modern hastanemiz sağlık turizmi konusunda bölgemize ve ülkemize pek çok katkı sağlamaktadır. Üniversitemizin 68 Yıllık köklü birikimi ve güçlü akademik potansiyeliyle; bilime ve insanlığa karşı taşıdığımız sorumlulukları hassasiyetle üstleniyor, toplumun değişen beklentilerine yanıt üretecek bilgi ve teknolojiyi geliştirerek bilim, toplum ve ülke için bir gelecek inşa etmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

“Daha geniş bir alanda kaliteli sağlık hizmeti sunacağız”

Rektör Prof. Dr. Budak, “Radyoloji ünitemizin büyümesi ve yeni Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Cihazı ile sağlık hizmetlerimizin daha da gelişeceğine inanıyoruz. Tamamı Rektörlüğümüz bütçesinden 5 milyon 332 bin lira ödenerek alınan bu cihaz sayesinde uzmanlık öğrencilerimizin eğitimleri daha zengin hale gelecek ve daha geniş bir alanda kaliteli sağlık hizmeti sunabileceğiz. Eğitim ve Sağlık hizmetlerinin nitelikli ve erişilebilir olması konusundaki lider rolümüzü sürdürmekten dolayı gurur duyduğumuzu belirterek yeni cihazımızın ve ünitemizin hastanemize ve bölgemize hayırlı olması temenni ediyorum” diye konuştu.

“Lisans ve uzmanlık öğrencilerimizin eğitimine de katkısı olacak”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin ise; “Yenilenen Radyoloji Ünitesi ve alınan modern ileri teknoloji görüntüleme sistemleri ile birçok işlemi daha başarılı ve güvenli bir şekilde yapabilir hale geldi. Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Cihazının lisans ve uzmanlık öğrencilerimizin eğitimine de çok önemli katkısı olacak. Diş Hekimliği Fakültesi olarak, Rektörümüzün ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda; tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizi, Cumhuriyetin 100. yılında, Türkiye Yüzyılında daha ileriye taşımak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Rektörümüze ve tüm ekibine yoğun gayretleri ile fakültemize,  üniversitemize ve kentimize kazandırdığı değerler için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir