Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak, “Engelsiz Birimler”e ödüllerini takdim etti

“Engelsiz” olarak ödüllendirilen birimler sertifikalarını aldı

Rektör Prof. Dr. Budak, “Engelsiz Birimler”e ödüllerini takdim etti

Yükseköğretimde engelleri aşan bir üniversite olduğunu her alanda kanıtlayan Ege Üniversitesinin kazandığı  “YÖK Engelsiz Üniversite Bayrak ve Nişan Ödülleri” senato ve yönetim kurulu toplantısında birim yetkililerine Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından takdim edildi.

Ege Üniversitesi olarak “Engelsiz Ege” mottosuyla çeşitli düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde tüm birimlerimizle, engelli bireylerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımını önceleyen engelsiz bir üniversite ekosistemi oluşturduk. Sürdürülebilir, erişilebilir engelsiz bir kampüsümüz var. Engelli bireylerin ihtiyaçlarına ve isteklerine oldukça önem veriyoruz. Aldığımız bu ödüller de emeklerimizin birer nişanesidir. Bu yolda büyük bir özveriyle emek harcayan öğrencilerimiz ile akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün, ödüllerini birim yöneticilerimize teslim etmekten dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

Ödüllerini Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın elinden almaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Sayın Rektörümüzün öğrenci odaklılık hedefi doğrultusunda ve liderliğinde engelli öğrencilere yönelik çalışmalarımızın ödüllendirilmesinden gurur duyduk. İletişim Fakültemiz, engelli öğrencilerimizle ilgili olarak; sosyal- kültürel faaliyetlerde erişim ile mekanda erişim konularında yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı, Yükseköğretim Kurulu tarafından takdim edilen; Mavi Bayrak ve Turuncu Bayrak ödüllerine aday olmaya hak kazandı. Gazetecilik bölümümüz ise görme engelli öğrencilerimiz için yaptığı çalışmalardan dolayı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Engelsiz Program Nişanı ile ödüllendirildi. Çalışanlarımıza ve öğrencilerimize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

YÖK Engelsiz Üniversite ödüllerinde bu yıl Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mavi, yeşil ve turuncu bayrak, Fen Fakültesi mavi bayrak, Mühendislik Fakültesi yeşil bayrak, Sağlık Bilimleri Fakültesi yeşil ve turuncu bayrak, Biyomühendislik Bölümü turuncu bayrak, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ise turuncu bayrak almaya hak kazandı. Ödül töreni kapsamında dört üniversiteden 14 programa “Engelsiz Program Nişanı” verilirken Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği bölümleri, bu nişanların üçüne sahip oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir