Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli Akademisyenden uluslararası bilimsel yayıncılıkta üniversitenin görünürlüğüne katkı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet,  Journal of Clinical and Translational Pathology (JCTP) dergisinin yayın kuruluna seçildi.

Akademik yaşamında  “Transplantation”, “BMC Gastroenterology”, “American Journal of Case Reports”, “Virchows Archiv” gibi dergilerde hakemlik yapan Egeli bilim insanı Prof. Dr. Yılmaz Barbet, Journal of Clinical and Translational Pathology dergisinin Editörler Kurulunda yer aldı.

Başarısından dolayı Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet’i  tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akreditasyona sahip öncü bir araştırma üniversitesi olan ve bu sene 68’inci yılını kutlayan Ege Üniversitesinde üretken bilim insanları uluslararası bilim dünyasına nitelikli katkılar sunmaya devam ediyorlar. Akademik insan gücüyle hem ülkemiz hem de dünya literatürüne katkı sağlayan bir üniversiteyiz. Bu da hocalarımızın gerek ulusal gerekse uluslararası alanda önemli görevler üstlenmesine yol açıyor. Tıp Fakültemiz  Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet,  Journal of Clinical and Translational Pathology (JCTP) dergisinin yayın kuruluna seçildi. Üniversitemizin küresel ölçekte görünürlüğüne katkı yapan hocamızı  tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Seçkin üniversitelerden başarılı patologlara görev veriliyor

Prof. Dr. Yılmaz Barbet, “Evrensel bilimin paylaşılmasını sağlayan ve akademik aktivitenin önemli alanlarından biri olan dergi hakemliği özellikle uluslararası düzeyde üniversitemizin görünürlüğü açısından önem taşımaktadır. Editörler Kurulu üyeleri ise genellikle, önceden yayınlanmış bilimsel araştırmaları olan, ilgili alanda araştırmaları ve konferansları olan ve dergi hakemliği deneyimi olan aktif araştırmacılardan seçilmektedir. Editörler Kuruluna davet edilmiş ve sonunda seçilmiş olduğum JCTP, Amerika’da seçkin üniversitelerde çalışan patologların kurmuş olduğu, Çin Amerikan Patologlar Derneği’nin (CAPA) resmi bilimsel dergisidir. Anatomik patoloji ve klinik patoloji dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere klinik ve translasyonel patolojiyle ilgili yüksek kaliteli hakemli orijinal araştırmalar, incelemeler, bakış açıları, yorumlar ve mektuplar yayınlamaktadır. Bilimsel yayıncılık dünyasında henüz ilerlemeye başlamış olan bu dergideki görevimin, üniversitemizi uluslararası bir başka alanda daha temsil etmeme vesile olmasından dolayı memnunum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir