Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi logosu kullanımına hak kazanan üniversiteler arasında yer aldı

40 üniversite, diplomalarında TYÇ logosu kullanabilecek

İstihdam piyasasında yüksek nitelikleri ve kaliteyi ifade eden Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunun üniversite diplomalarında ve mezuniyet belgelerinde kullanımına yönelik uygulama başlatıldı. Ege Üniversitesi, bazı programlarında TYÇ logolu diploma kullanım hakkına sahip olan 40 üniversiteden birisi oldu. Ankara’da bir otelde düzenlenen törende, üniversitelere verilen anı plaketini Ege Üniversitesi adına Akreditasyon ve Kalite Yönetimi Birim Sorumlusu Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Cemal Cihan Coşkun’dan aldı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından TYÇ logolu mezuniyet belgelerinin tanıtımı için program düzenlendi. Programa; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve MYK Başkanı Cemal Cihan Coşkun katıldı. Programda Ege Üniversitesini, Akreditasyon ve Kalite Yönetimi Birim Sorumlusu Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, Kalite Komisyonu Eğitim Öğretim Alt Grup Başkanı Prof. Dr. Tolga Dinçer ve Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Işıl Gerekul temsil etti.

“Diplomalarımız yurt dışında daha hızlı tanınacak”

Ege Üniversitesinde son 5 yılda kalitenin adeta bir kültür haline geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından 40 Türk üniversitesindeki bazı programların yeterlilikleri, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi veri tabanına yerleştirildi ve böylece akreditasyona da sahip olan bu programlar mezuniyet diplomalarında TYÇ logolarının yer alması hakkını kazandı. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak, söz konusu 40 üniversite arasında yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz.  TYÇ logosu taşıyan diplomaları alacak mezunlarımızın yurtdışında diplomaları daha hızlı tanınacak, istihdam edilme imkânı artacak, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlanacak. Üniversitemize ve mezunlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Programlarımızın kalite güvencesi sağladığı onaylandı”

Ege Üniversitesi Akreditasyon ve Kalite Yönetimi Birim Sorumlusu Prof. Dr. Hande Gürer Orhan ise “40 Türk üniversitesindeki bazı programların öğrenme kazanımlarının, kalite güvencesini sağladıkları YÖKAK tarafından onaylandı ve Yükseköğretim Kuruluna sunuldu. YÖK kararıyla Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kuruluna gönderilen ilgili üniversitelerin bazı diploma programlarının TYÇ kurulunun uygun görüşü ile TYÇ veri tabanına işlenmesi neticesinde bu programlar diplomalarında TYÇ logosunu kullanmaya hak kazandılar. Ege Üniversitesi olarak, biz de bu üniversitelerin içerisinde yer alıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde yürüttüğümüz kalite ve akreditasyon çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.

Ege Üniversitesinde diplomasında TYÇ logosu kullanmaya hak kazanan bölümler; Kimya, Biyomühendislik, İnşaat, Tekstil, Bilgisayar, Gıda, Elektirik- Elektronik, Makine Mühendislikleri, Tıp Fakültesi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir