Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinde gelecek ortak akılla inşa ediliyor

Ege Üniversitesinde  değerlendirme toplantıları sona erdi

Ege Üniversitesinde oluşturulan kalite kültürünün sürdürülmesi, bilim ekosisteminin geliştirilmesi ve eğitim-öğretim verimliğinin artırılması hedefiyle Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın akademik birimlerle gerçekleştirdiği değerlendirme toplantıları sona erdi. Prof. Dr. Budak bu süreçte 19 fakülteyi ayrı ayrı gezerek fakültelerin üst yöneticileri ve akademisyenleriyle bir araya geldi.

Ege Üniversitesinin akademik performansını ortak akıl ve istişare kültürü ile daha yükseklere taşımayı hedeflediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde, özellikle son beş yılda gerek ulusal gerek uluslararası alanda sürekli yükseliş gösteren bir başarı trendi mevcut. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak bu başarıları hem sürdürülebilir kılmak hem de yenilerini eklemek için akademisyenlerimizle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantılarında hem akademik birimlerinizin faaliyetlerini dinledik hem de gelecekte yapılacak projelerle ilgili bilgi aldık. Akademik niteliği artırma hedefiyle gerçekleştirdiğimiz bu toplantıların oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim. Üniversitemizin başarılarına katkı sunan her bir çalışanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Yüzyılı’na Ege Üniversitesi olarak nitelikli katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Budak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Cumhuriyetimizin ikinci asrını ‘Türkiye Yüzyılı’ yapmak için devletimizle ve milletimizle el ele yürümeye devam edeceğiz. Belirlenen bu hedefte özellikle üniversitelere düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda ülkemizin öncelikli alanlarına yönelik olarak sürdürüyoruz. Türkiye’nin yüzyılını akademinin yüzyılı yapacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir