Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de Tecrübeli Ebeler Mesleki Deneyimlerini Öğrencilerle Paylaştı

 Ege Üniversitesi (EÜ) Ebelik Topluluğu (EGEBET) öğrencileri tarafından “Deneyimli Ebeler Tecrübelerini Paylaşıyor” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Emekli Ebe Zeynep Cihan Kurt ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğumhane Ebesi Emine Tülbür Sarı, ebelik öğrencileri ile bir araya gelerek, mesleğe yönelik bilgi alışverişinde bulundular.

Programın açılışında konuşmasını gerçekleştiren EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkan Yardımcısı ve EGEBET Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Ummahan Yücel, ebeliğin 180 yıldan uzun köklü tarihine vurgu yaptı. Doç. Dr. Yücel, “Ebelik mesleğinin köklü tarihini ortaya koymak adına bu yıl, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde Türkiye’de ilk kez 1.Uluslararası ve Ulusal Ebelik Tarihi Kongresini 22-24 Kasım 2023 tarihlerinde İzmir’de yüz yüze gerçekleştireceğiz. Katılımcılarımızı şimdiden düzenleyeceğimiz bu uluslararası kongreye davet ediyorum” dedi.

Programda, 1983 yılı Sağlık Meslek Lisesi Ebelik Bölümü mezunu ve halen EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanlığı yapan Prof. Dr. Neriman Soğukpınar, ebelik öğrenciliği yılları ve mesleğindeki deneyimlerini katılımcılara aktardı. Etkinliğe katılan Ebeler Zeynep Cihan Kurt ve Emine Tülbür Sarı, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencilerine geçmişten günümüze kadar gelişerek devam eden ebelik hizmetleri hakkında meslek deneyimlerini ve tecrübelerini paylaştı. Deneyimli ebeler, doğum sırasında ebelerin önemine vurdu yaparken, normal doğum ve meslekte karşılaştıkları zor doğumlar sırasında izledikleri yolları öğrencilerle paylaşarak, genç ebe adaylarına mesleki tavsiyelerde bulundular.  Emekli Ebe Zeynep Cihan Kurt’un doğumlarını gerçekleştirdiği EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü mezunu ebe Melisa Yılmaz ve EÜ Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Cansu Korkmaz’ın etkinliğe konuk olması tüm katılımcılar için hoş bir sürpriz oldu.

Etkinliğin sonunda Doç. Dr. Ummahan Yücel ve EGEBET Yönetim Kurulu Üyesi Öğrenci Ebe Meryem Demir, konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir