Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Drapaj Dersi Sergisi Gelenekselleşiyor

Elanur Birinci – Ayşenur Yaman

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu tarafından öğrencilerin eserlerinden oluşan “Atlantis Öğrenci Çalışmaları Drapaj Sergisi” ziyaretçilere kapılarını açtı. Bu yıl ikincisi düzenlenen serginin açılışı Prof. Dr. Yusuf Vardar -MÖTBE- Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Açılışa Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Sergi Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Nükhet Şenkaya, çalışanlar, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“Drapaj moda tasarım için çok değerli”

Sergiyi her yıl gerçekleştirerek bir gelenek haline getirmek istediklerini belirten Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “Öğrencilerimiz, hayal güçlerini iğneler ve kumaşlar ile mankenler üzerine taşıdı. Drapaj, moda tasarımı için çok değerli ve öğrencilerimiz bunu en güzel şekilde kullandı. Öğrencilerimiz, yeteneklerini her geçen gün daha fazla geliştiriyorlar. Sergimizin açılmasında emeği geçen tüm hocalarımıza, sektör temsilcilerine ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi Küratörü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef ise “Her birinin farklı hikâyesi bulunan tasarımlarımızda Atlantis temasına uygun renkler kullandık. Hazırladığımız sergide denim kumaşı ile yılın modasını yakaladık” diye konuştu.

Sürdürülebilirlik teması korundu

 “Atlantis” temalı ve su kıtlığına da dikkat çekilen sergi kapsamında oluşturulan eserlerde hem bir önceki yıldan kalan hem de özel sektörün geri dönüşüm amacıyla gönderdiği kumaşlar kullanıldı. Tasarımcıların, mitik öğelerden ilham alarak oluşturduğu hikâyeler salonda katılımcıların dikkatine sunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir