Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Tüm paydaşlar tarafından içselleştirilen kalite çalışmalarımız devam ediyor”

YÖKAK,  Ege Üniversitesinin  “Tam Kurumsal Akreditasyonuna” devam kararı verdi

Rektör Budak, “Tüm paydaşlar tarafından içselleştirilen kalite çalışmalarımız devam ediyor”

Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından “5 Yıllık Tam Kurumsal Akreditasyon” alan ilk devlet üniversitesi olan Ege Üniversitesi, elde ettiği başarıları sürdürülebilir kılmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kalite konusunda Türk yükseköğretimine liderlik eden Ege Üniversitesi, hem yasal yükümlülükler hem de kalite kültürünün içselleştirilmesi hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin 68 yıllık bilim çınarı olan üniversitemizi daha ileri noktalara taşımak için tam bir adanmışlık ruhu ile çalışıyoruz. Eğitim öğretimden araştırma geliştirmeye, proje ve yayından kültür, spor ve sanat faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirdiğimiz sürekli iyileştirme çalışmalarımızın odak noktasına kalite kavramını koyarak yolumuza devam ediyoruz. Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek mottosu ile hayata geçirdiğimiz vizyoner uygulamalar neticesinde önce tam kurumsal akreditasyon aldık ardından araştırma üniversiteleri arasına adımızı yazdırdık. Kalite bir süreçtir. Ege Üniversitesi olarak kalite konusunda çalışmalarımızı ilk günkü titizlikle sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Ulusal ve uluslararası tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak kalite konusunda da akademiye liderlik ediyoruz. Üniversitemizin bu yolculuğunda kalite kültürünün içselleştirilmesi felsefesi ile çalışmalarına devam eden başta Akreditasyon ve Kalite Yönetim Ofisimiz ve Kalite Komisyonumuz olmak üzere sürece emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Akreditasyon ve Kalite Yönetim Ofisi sorumlusu Prof. Dr. Hande Gürer Orhan ise; “Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliğinin ‘Beş yıl süreyle tam akreditasyon alan yükseköğretim kurumlarına akreditasyonu izleyen en erken ikinci yılda ara değerlendirme gerçekleştirilir’ maddesi gereğince Temmuz 2026 tarihine kadar beş yıl süre ile tam akreditasyon alan Ege Üniversitesi, 2023 yılında ara değerlendirme programına dâhil edilecekti. Bununla birlikte Ege Üniversitesi’nin 2022 yılına ait Kurum İç Değerlendirme Raporunun değerlendirilmesi sonucunda Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun 24.05.2023 tarihli toplantısında alınan karar gereğince, üniversitemize saha ziyaretinin yapılmasına gerek olmadığı ve tam akreditasyonun devam etmesine karar verildiği tarafımıza bildirildi. Üniversite olarak hız kesmeden eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet süreçlerinde faaliyetlerimizin kalitesini artırarak sürdürmek yönünde çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir