Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

 EÜ’de  “2. Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi” gerçekleştirildi

Genç sosyal bilimciler lisansüstü tezlerini sundular

 EÜ’de  “2. Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi” gerçekleştirildi

Zeynep Bozkurtlu- Zeynep Mutlusoy

Ege Üniversitesi (EÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından “2. Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi” gerçekleştirildi. Onur kurulunda Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer’in yer aldığı kongrede moderatör olarak Sosyal Bilimler Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Türkcan görev aldı. Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonunda yapılan kongrenin açılış toplantısına enstitüye bağlı programların anabilim dalı başkanları, akademisyenler,  yurt içi ve dışından öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, “Ege Üniversitesi, son 5 yıldır akademik ve idari anlamda büyük mesafeler kaydetmiştir. Bu ciddi ilerlemelerde hiç kuşkusuz Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın çabaları ve vizyonerliğinin etkisi büyüktür. 2022 yılında Rektörümüz, üniversitemize yeni hedef ve vizyonlar ortaya koymuştur. Bu yeni hedef ve vizyonunun temel argümanlarının dünya sorunlarını çözmeye yönelik bilgi üretmek, bu bağlamda ulusallaşmak ve dijitalleşmek olduğu anlaşılmaktadır. Sosyal Bilimler Enstitüsü, bugüne kadar yürüttüğü akademik politikaları ile bu hedefe kitlenmiş durumdadır. Enstitümüz, pek çok ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre gerçekleştirmiştir. Önümüzdeki dönemde de bu politikaları kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

“Sosyal Bilimlerin önemi her geçen gün artıyor”

Kongrenin açılış dersini veren EÜ Devlet Türk Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, “Sosyal Bilimler, son yıllarda oldukça yükselişte. Yükselişte olmasının nedenlerini; Yükselişte olmasının nedenlerini; özellikle toplumun karmaşık sosyal ilişkilerinin sosyal hayatımızda dönüşümlere yol açması, dijitalleşmeye koşut olarak iletişim düzeyimizdeki değişimler ve toplumun değişen beklentileri olarak sayabiliriz. Gelişen ve onay bekleyen toplum, sosyal bilimlere kapılarını açıyor. Bu durumdan dolayı akademi ve toplum yakın ilişki içerisinde. Konularımız çok güncel ve tartışmaya açık olduğu için nasıl ve hangi boyutta tartışılacağına ise dikkat etmek gerekir” diye konuştu.

İki gün boyunca süren kongre kapsamında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden lisansüstü öğrenciler; sinemadan gazeteciliğe, tarihten ekonomiye, arkeolojiden psikolojiye sosyal bilimlerin her alanında hazırladıkları bildirileri katılımcılara sundular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir