Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Güzel Sanatlar Eğitimi öğrencilerinden hem geri dönüşüme hem de sanata katkı sağlayan sergi

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı “FORM-AT/ Video Art Proje Sergisi” sergisi sanatseverlerle buluştu.  EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender ve Dr. Öğr. Üyesi Emine Halıçınarlı’nın danışmanlığında Resim-İş Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencilerinin üç aylık grup çalışmalarına yer verilen “FORM-AT/ Video Art Proje Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.  EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sergi Salonunda düzenlenen açılışa, EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ferda Beytekin,  EÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Dr. Öğretim Üyesi Emine Halıçınarlı, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ferda Beytekin, “Mezun olduğum ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde böylesine değerli çalışmaların yapılması bizleri çok mutlu ediyor. Güzel Sanatlar Eğitimi 4. Sınıf öğrencilerimize, Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Dr. Öğretim Üyesi Emine Halıçınarlı hocalarımıza yoğun bir çalışma ile hazırladıkları bu sergi için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Serginin oluşum sürecinden bahseden Prof. Dr. Merih Tekin Bender, “Sevgili öğrencilerimiz bu grup projesi yürütürken biraz zorlandı. Çünkü bireysel bir projenin, çalışmanın ve sanat etkinliğinin hazırlık süreci ile bir grup çalışmasını yürütmek arasında büyük farklar bulunuyor. Öğrencilerimizin bu zorlukları deneyimleme fırsatı bularak, başarılı bir sonuca ulaştıklarını düşünüyorum. Sergimiz, geleneksel olarak sunulan sergi formatından farklı olarak çağdaş sanat etkinliği niteliği taşıyor. Kavramsal çağdaş sanat etkinliklerinde izleyici katılıma davet edilirken, duygusal, estetik ve görsel beceriye dayalı bir davet sunulmaz, bu davet daha çok düşünsel bir davettir. İzleyicilerin her biri de bu davet sayesinde kendi keşiflerini gerçekleştirirler. Sizlerin de kendi keşfinizi, iç dünyanızda eseri yorumlarken bulacağınızı düşünüyorum” diye konuştu.

Güzel Sanatlar Eğitimi öğrencilerine seslenen Dr. Öğretim Üyesi Emine Halıçınarlı, “Geleceğin sanat eğitimcileri, çağdaş sanatı nasıl anlatacağımızı, çağdaş sanat ile bireyi nasıl buluşturacağımızı ve sizden sonra eğitimine devam edecek öğrencilerin sanat ile kuracakları bağları sağlıklı yürütebilmeleri için belirleyici bir temel oluşturur. Bu nedenle, sanat eğitimcilerinin rolü çok önemlidir. Sizler, toplumun ruhunu ve değer yargılarını oldukça etkileyen önemli bir mesleğe sahipsiniz” dedi.

Sergi hakkında bilgi veren Resim-İş Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencisi Gizem Büyükkaya, “Bu sergi insan aklının sınırlarını zorlayan, yeni koşullar oluşturan ve sanat eserlerine bakıştaki değişimlere dikkat çeken bir yolculuğu temsil ediyor.  Burada sunulan eserler korkuları kırıp, yok etme cesareti ile değişimin gerekliliğini simgelemekte ve bizlere yeni bir perspektif sunuyor. Çalışmalarımız insan kırılganlığını ve içsel çatlağını yansıtıyor. Bazıları teller içinde korunmuş bir şekilde bize değişimi simgelemekteyken, bazıları ise transparan bir şekilde benlikleri açığa çıkararak, bizi düşünmeye yönlendiriyor” dedi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 15 Haziran tarihine kadar EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sergi Salonunda ziyaret edilebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir