Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi ile Özbekistan Andijan Üniversitesi Biyoloji alanında çift diploma verecek

 EÜ, uluslararası çift diploma programlarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor

Ege Üniversitesi ile Özbekistan Andijan Üniversitesi Biyoloji alanında çift diploma verecek

Uluslararasılaşma hedefi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarla Türk yükseköğrenimine örnek uygulamalar kazandıran Ege Üniversitesi, çift diploma programlarının sayısını da artırmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi ile Özbekistan Andijan Devlet Üniversitesi arasında Biyoloji lisans programı alanında çift diploma anlaşması imzalandı. İmza törenine; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerim Çiçek, Andijan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akramjon Yuldashev, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rustamjon Mollajono ile  Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nasıbakhan Naralıeva katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz tarafından başlatılan, daha önce Azerbaycan ile hayata geçirdiğimiz ve yükseköğretim sistemimize model haline gelen ikili diploma programını bu kez Özbekistan ile gerçekleştiriyoruz. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümümüzün, Andijan Devlet Üniversitesi ile gerçekleştireceği ikili diploma programının protokolünü ADÜ Rektörü Prof. Dr. Akramjan Yoldaşev ile imzaladık. Program faaliyete geçtiğinde öğrenciler ilk 2 yıl Andijan Devlet Üniversitesinde yüzde 30 Türkçe-  yüzde 70 Özbekçe, son iki yılda ise Fen Fakültesi Biyoloji Bölümümüzde yüzde 100 Türkçe eğitim görecekler. Programdan mezun olan öğrenciler, EÜ ve ADÜ tarafından Biyoloji lisans alanında Uluslararası Çift Diploma almaya hak kazanacaklar. Uluslararasılaşma çalışmalarımız kapsamında Türk Cumhuriyetleri ile iş birliklerimiz artarak devam ediyor. Hem Özbekistan hem de Azerbaycan üniversiteleri ile kurduğumuz ilişkiler, devletlerarası ilişkilere de olumlu katkı sağlıyor. Ege Üniversitesi, bilim ihraç etmeyi sürdürüyor. Çift diploma programımızın üniversitelerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz ise, “Ege Üniversitesi ile Andijan Devlet Üniversitesi arasında Biyoloji alanında ve lisans derecesinde uluslararası ortak eğitim ve öğretim programı açılmasına yönelik çalışmalar, YÖK tarafından onaylanarak imza altına alınmıştır. İş birliğimizin her iki devlet ve üniversite adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Akramjan Yoldaşev de Ege Üniversitesi ile gerçekleştirilen çift diploma programının hayata geçirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, diğer alanlarda da benzer ortaklıklar yürütmek istediklerini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir