Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli Teknoloji Takımları TEKNOFEST 2023’e damga vurdu

Ege Üniversitesi, TEKNOFEST 2023’te ödülleri toplayarak, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivaline damga vurdu. Festival finalinde 20 takımla yarışan Ege Üniversitesinde; EGESAVTEK topluluğunun Gökçen Jet Motor Takımı, Jet Motor Tasarım yarışmasında en iyi sunum ödülünü ve Türkiye ikinciliğini elde ederken Fen Fakültesinden Ege-Pest takımı, Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasında Türkiye ikinciliği, Ziraat Fakültesi Agrinovation takımı, Biyoteknoloji ve İnovasyon yarışmasında Türkiye ikinciliği ve EÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Berke Pakiş ise HackMasters (bireysel) Siber Güvenlik yarışmasında yine Türkiye ikinciliğini elde etti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Ege üniversitesinin de akademik paydaşları arasında yer aldığı TEKNOFEST 2023,   Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye’nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi.  TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen yarışmalarda Egeli takımlar, hazırladıkları bilim ve teknoloji temalı projeler ve elde ettikleri başarılarla göz doldurdu. En iyi dereceye giren ekipler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Milli Teknoloji Hamlesi ülkemizin hem geleceği hem de refahına açılan kapıların en önemlisidir. Ülkemizin en köklü yükseköğretim kurumlarından birisi olarak tüm birimleri ve her bir ferdiyle bu yolda tam bir adanmışlıkla çalışmalarımızı bugüne kadar sürdürdük, aynı doğrultuda bilim ve teknoloji temalı projelerle yolumuza devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hazırlanan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu çerçevesinde yüksek teknolojili ve katma değerli üretim amacına yönelik çalışmalarımızla, büyük bir heyecan ve motivasyonla yeni ufuklara açılan geleceği tasarlayan projelere ev sahipliği yapıyoruz. Bu kapsamda, Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi misyonu doğrultusunda,  fen, mühendislik, bilişim, yapay zekâ, uzay ve havacılık alanlarında insan kaynağını yetiştirmeyi,  geliştirmeyi amaçlayan, dünyanın en büyük bilim fuarları arasında yükselişini her geçen sürdüren TEKNOFEST 2023’ün paydaş üniversitesi olarak bu sene de önemli başarılara imza attık. 20 takımımız festivalin finaline kalarak farklı kategorilerde ödüller alarak bizleri gururlandırdı. Üç takımımız Türkiye ikinciliği elde ederken, bireysel kategoride bir öğrencimiz yine Türkiye ikincisi oldu. Ayrıca Jet Motor Tasarım yarışmasında en iyi sunum ödülünü aldık. Üniversitemizde oluşturduğumuz bilimsel ekosistemin çıktılarının ulusal ve uluslararası başarıların yanı sıra TEKNOFEST’te de yansıması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ülkemizin geleceği için hayati öneme sahip çalışmalara imza atan bilim ve teknoloji sevdalısı gençlerimize teşekkür ediyorum. Bu ekiplerimizle onur duyuyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ödül alan takımlardan Gökçen Jet Motor Takımının danışmanlığını EÜ Mühendislik  Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aydoğan Özdamar yaparken, ekipte öğrenciler; Ahmet Selim Küççük, Kerem Aydoğan, Elifnur Dolu ve Melih Abur yer alıyor. Danışmanlığını Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Füsun Pelit’in yaptığı Ege-Pest takımı; Ebru Çalkan Yıldırım, İlknur Erbaş ve Tuğberk Nail Dizdaş’tan oluşuyor. Bir diğer ödüllü takım Agrinovation’ın danışmanlığını Fen Bilimleri Enstitüsü Arş. Gör. Utku Şanver yaparken takımda; Fatoş Beste Nerkiz, Rabia İlayda Şentürk, Kübra Çetin ve Fatih Pekcan yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir