Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’nin TÜBİTAK- ARDEB başarısı sürüyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde yer alan Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından 2021 yılı 2’nci döneminde bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılmasına imkân sağlanan 1001 projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı.  Ege Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan yedi proje, desteklenmeye hak kazandı. Ege Üniversitesi, TÜBİTAK-ARDEB 1001 Projeleri her iki çağrı kapsamında kabul alan yükseköğretim kurumları arasında 14 proje ile beşinci sırada yer aldı.

Ege Üniversitesinde oluşturulan bilim üretme ekosisteminin bir kültüre dönüştüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, bunun olumlu sonuçlarının somut çıktılara yansımasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ege Üniversitesinde eğitim öğretimden araştırma geliştirmeye, yönetim sistemlerinden toplumsal katkıya pek çok alanda kalıcı ve sürdürülebilir bir yapının kurulduğunu vurgulayan Rektör Budak, “Üniversitemiz küresel standartlarda bilgi üreten, araştırma geliştirme ve inovasyon faaliyetleri yürüten bir yükseköğretim kurumu olduğunu somut çıktılarla ortaya koymaya başladı. Üniversitemiz, yenilikçi teknoloji üreten, bunları patentleştirerek ticarileştiren,  toplumunun yararına sunan yapısı ve araştırma üniversitesi kimliği ile daha nitelikli çalışmaları,  araştırmaları ve projeleri bilim dünyasına ve literatüre kazandırıyor. Akademisyenlerimizin çalışmaları başta TÜBİTAK olmak üzere hem ulusal hem de uluslararası programlar tarafından destek almayı sürdürüyor” diye konuştu.

Ege Üniversitesi şaha kalktı

Ege Üniversitesinin proje hazırlama, başvuru yapma,  destek alma konularında şaha kalktığını vurgulayan Rektör Budak, “TÜBİTAK-ARDEB 2021 yılı 2’nci döneminde bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılmasına imkân sağlanan 1001 projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre Ege Üniversitesinin 7 projesi desteklenmeye hak kazandı. 1001 programı kapsamında 2021 yılı 2’nci döneminde sunulan projelerden Ege Üniversitesi araştırmacıları tarafından başvurusu yapılan 7 proje, desteklenmeye hak kazanarak üst sıralardaki yerini korumuştu. 2021 yılı 2’nci döneminde sunulan ve bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapılmasına imkân sağlanan projelerden 7 proje daha desteklenmeye hak kazanarak Ege Üniversitesi araştırmacıları 14 proje ile başarısını iki kat artırdı. Böylece 1001 projeleri kapsamında üniversitemiz,  kabul alan yükseköğretim kurumları arasında 14 proje ile beşinci sırada yer aldı. Bu başarıda emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TÜBİTAK tarafından 2021 yılı 2’nci döneminde “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında sunulan 189 projeden 96’sının desteklenmesine karar verildi.  Program kapsamında 2021 yılı 2’nci döneminde sunulan projeler için destek oranı yüzde 15,4 iken bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapılmasına imkan sağlanan projelerle birlikte destek oranı yüzde 21,8’e yükseldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir