Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Teknopark girişimleri Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlendiği Deloitte Technology Fast 50 programının sonuçları açıklandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)  iş birliğiyle gerçekleştirilen değerlendirmede Ege Üniversitesi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesinde yer alan 4 şirket, en hızlı büyüyen 50 şirket arasında yer almayı başardı.

Türkiye’nin kalkınma hamlesi hedefleri doğrultusunda Ege Teknopark’a yatırımlarının devam ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin yüzde 100 hisse sahibi olduğu Teknoparkımız, İzmir başta olmak üzere Bölgedeki paydaşlar ile iş birliği ve sinerji halinde çalışarak üniversitemizin ve ülkemizin Ar-Ge ve inovasyon potansiyelini her geçen artırıyor. Teknoparkımız üniversitemiz ile sanayi ve iş dünyası arasında önemli bir misyon üstlenerek köprü vazifesi görüyor. Ayrıca üniversitemizde yapılan araştırmalara ürün geliştirme aşamasında sağladığı inovasyon ile lokomotif rolü üstleniyor. Yüksek performans sergileyerek Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına girmeyi başaran Teknoparkımız bünyesinde Ar-Ge faaliyetlerine devam eden Bonegraft, Anova Ar-Ge, Finartz ve İzmir Eğitim Sağlık firmalarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Üst yönetim olarak yenilikçi fikirleri, yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesini sağlayacak akademik ve sanayi girişimlerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Ege Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker, “Deloitte tarafından Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlendiği araştırma sonucu listeye giren 4 şirketimizi tebrik ediyorum. Ege Teknopark olarak Üniversitemizin Ar-Ge ve yenilik ekosisteminden, altyapı ve akademik birimlerinin yetkinliğinden aldığımız güç ile bölge sanayi kuruluşları, tüm paydaşlar ve çözüm ortakları ile işbirliği içinde katma değer üretmeye devam edeceğiz. Teknoparkımıza her daim destekliklerini gösteren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir