Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“Üniversitemizin dijital yetkinliğini artıracağız”

 Rektör Budak “Akıllı Sınıf” dersine katıldı

“Üniversitemizin dijital yetkinliğini artıracağız”

Ege Üniversitesi, dijitalleşme hedeflerine yönelik pek çok yeni uygulamayı hayata geçirmeye devam ediyor. Bilimsel Araştırma Projeleri – Çok Disiplinli Öncelikli Alan Projeleri (BAP-ÖNAP)  kapsamında gerçekleştirilen “Akıllı Sınıf” uygulamasının son dersine katılan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, burada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan ve Uzak Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar ile birlikte değerlendirmelerde bulundu.

Uygulamalı ve dijital eğitim bakımından öncü ve bu alanda hızla ilerleyen bir üniversite olduklarını belirten Rektör Budak, “BAP-ÖNAP Çok Disiplinli Öncelikli Alan Projeleri kapsamında akıllı sınıf uygulamasını üniversitemizde başlattık. Öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim almaları ve dijitalleşme hedeflerimiz doğrultusunda önemli yatırımlar ve projeler gerçekleştirdik. Bu kapsamda alt yapımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Çağın sunduğu tüm imkanları yakından takip ederek üniversitemize kazandırmak istiyoruz. Hem akademik hem idari süreçlerimizi hızlı, kolay, erişilebilir bir sisteme kavuşturmak için yenilikçi uygulamalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi olarak dijitalleşmede sürekliliği hedeflediklerini söyleyen Rektör Budak, “Üniversitemizde son 4 yılda uyguladığımız dijital dönüşüm pek çok alanda meyvelerini verdi. Uzaktan Eğitim Merkezimize yaptığımız yatırımlar neticesinde pandemi dönemini en sıkıntısız şekilde atlattık. Öğretim elamanlarımız ve öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler ışığında hem yüz yüze hem de online teknolojileri kullanarak etkili ve verimli bir öğrenme ortamı oluşturma çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir