Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege, yenilikçi ve girişimci fikirleri desteklemeyi sürdürüyor

Ege Üniversitesi Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporunda yer aldı

Dünyadaki startup ekosistemini değerlendirerek,  ekosistemin tüm paydaşlarının bilgi ve analiz ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Global Startup Topluluğu StartupCentrum, “2021 Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporu”nu yayınladı. Raporda, 2021 yılında Türkiye’de şehirlere göre yatırım alan girişimler sıralamasında İzmir, 2,7 milyon dolarlık yatırımla üçüncü oldu. Ege Üniversitesi (EÜ) “Kurucu Ortaklar/Üniversite” sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 9’uncu sırada yer aldı.

Ege Üniversitesinin inovasyonu ve yenilikçi fikirleri her zaman desteklediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin teknolojik kalkınma hamlesi doğrultusunda bu alanda her türlü girişime desteğimiz devam ediyor. 2021 Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporu’na göre üniversitemizden 9 lisans, 4 yüksek lisans ve 4 doktora olmak üzere 17 girişimci ‘Kurucu Ortaklar/Üniversite’ sıralamasında yer buldu. Devlet üniversiteleri arasında en çok girişimi bulunan 9’uncu üniversiteyiz. Ege Üniversitesi olarak genç girişimcilerimizin arkasında durmaya devam edeceğiz” dedi.

Yayınlanan rapora göre kurucu ortakların lisans okulları ve fakülteleri incelendiğinde girişimcilerin yüzde 89,6’sının Türkiye’deki üniversitelerden mezun olduğu veya okuduğu sonucuna ulaşıldı. Analiz sonucunda 366 kurucu ortağın mühendislik fakültelerinden, 113 kurucu ortağın ise iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olduğu anlaşıldı. Ayrıca kurucu ortakların yüzde 73,4’ünün devlet üniversitelerinden, yüzde 26,6’sının ise vakıf üniversitelerinden mezun olduğu veya okuduğu analiz edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir