Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Üniversitemizi, el birliği ve ortak akıl ile daha ileri noktalara taşıyacağız”

Ege’de “Rektörle Akşam Çayı”  toplantıları tamamlandı

Rektör Budak, “Üniversitemizi, el birliği ve ortak akıl ile daha ileri noktalara taşıyacağız”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın, Ege Üniversitesinde yürütülen çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla akademisyenlerle bir araya geldiği ve ileriye yönelik hedeflerini anlattığı “Rektörle Akşam Çayı” toplantıları yoğun katılımla tamamlandı. Rektör Budak, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ortak akıl ve istişare anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde ortak akıl misyonuyla yürüten çalışmaların masaya yatırıldığı, üniversitenin farklı birimlerinde görev yapan öğretim elemanlarının fikir ve önerileri ile geleceğe yönelik çalışmalarının değerlendirildiği istişare toplantılarının sonuncusu gerçekleştirildi.

Toplantıları değerlendiren Rektör Budak, “Hepimizin bildiği gibi üniversitemiz son dönemde önemli başarılara imza attı. Ege Üniversitesi; araştırma üniversitesi statüsünden beş yıllık tam kurumsal akreditasyona, TÜBİTAK’ın farklı programlarında gösterilen başarılardan uluslararası değerlendirme kuruluşlarının sıralamalarındaki yükselişe, güvenli kampüs etiketinden öğrenci memnuniyetine, sıfır atıktan greenmetric’e pek çok alanda önemli başarılar göstererek A Plus yükseköğretim kurumu oldu. Bu başarıların temelinde dört yıl önce başlattığımız   ‘Rektörle Akşam Çayı’ isimli fikir ve düşünce temalı toplantıların büyük önemi bulunuyor.  Yeni dönemde de pek çok alanda yakaladığımız ivmeyi daha üst basamaklara taşımak, yeni başarı hikâyeleri yazmak için akademisyenlerimizle bir araya gelerek yeniden beyin fırtınasına başladık.  Üniversitemizin farklı disiplinlerinde görev yapan akademisyenlerle 25 kişilik guruplar halinde görüşerek fikir teatisinde bulunduk. Farklı akademik birimlerde görev yapan mensuplarımızın bir araya gelmelerini, iletişim kurmalarını, disiplinler arası iş birlikleri açısından önemli bir kazanım olduğuna inanıyorum. Bu görüşmelerimizin üniversitemizde oluşturduğumuz bilim üretme ekosisteminin kalıcı ve sürdürülebilir kılınması noktasında önemli katkılarının ve nitelikli geri dönüşlerinin olacağına inanıyorum.  Mensuplarımız arasındaki bağları daha da sağlamlaştıran bu toplantılarımızın son derece verimli geçtiğini tekrar ifade etmek isterim”  diye konuştu.

“Bir araştırma üniversitesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız”

Ege Üniversitesinin büyük bir aile olduğunu, bu güzide ailenin rektörü olarak her bir çalışanı, her bir öğrenciyi önemsediğini vurgulayan Rektör Budak, “Hem kurum içi hem kurum dışı tüm paydaşlarımızın ortak gayesi hiç şüphesiz ki üniversitemizi geliştirmek daha ileri noktalara taşımaktır. Şimdi de geleceğe dönük olarak, Ege Üniversitesinin özellikle uluslararasılaşma ve dijitalleşme alanlarında öne çıkmasını hedefliyoruz. Bir araştırma üniversitesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Başta İzmir, Ege Bölgesi olmak üzere ülkemizin ekonomik kalkınmasına nasıl daha nitelikli katkı sunabiliriz anlayışı ile bu toplantıları yapıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inanç ve azmimizden, enerjimizden, motivasyonumuzdan hiçbir şey kaybetmeden, yeni projeler üretip, yeni işlere imza atmamız, yeni şeyler söyleyip, yeni ufuklar çizmemiz gerekiyor. Ortak akılla;  birlik, beraberlik ve uyum içerisinde bilim üretip küresel ölçekte tercih edilen bir yükseköğretim kurumu olmak için devletimizin koyduğu vizyoner hedefler için var gücümüzle çalışacağız. Toplantılarımıza iştirak ederek fikir ve önerilerini paylaşan, yürütülen çalışmaları ve ileriye yönelik projelerini anlatan tüm mensuplarımıza, organizasyonu gerçekleştiren ekibimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir