Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli akademisyen ve ekibinden gelişim psikolojisi alanında önemli proje

 TÜBİTAK’tan  “Uygulamalı Gelişim Psikolojisi Araştırmaları” projesine destek

 Egeli akademisyen ve ekibinden gelişim psikolojisi alanında önemli proje

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Doğan’ın “Uygulamalı Gelişim Psikolojisi Araştırmaları” başlıklı projesi TÜBİTAK 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Prof. Dr. Aysun Doğan, desteklenen bu projenin öğrencilere yönelik olarak gelişim psikoloji alanında düzenlenecek ilk eğitim etkinliği olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Proje ekibini makamında ağırlayarak tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Edebiyat Fakültemiz, Psikoloji Bölümünden öğretim üyeleri lisans öğrencilerinin öğrenimine katkı sağlayacak çok kapsamlı bir proje hazırladılar. Bu projenin bu alanda düzenlenecek sonraki etkinliklere öncülük edeceğine ve kariyerine gelişim psikolojisi alanında devam etmek isteyen öğrencilere faydalı olacağına inanıyorum. Proje ekibine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Projenin amacından bahseden Prof. Dr. Doğan, “Proje kapsamında hedefimiz, psikoloji lisans öğrencilerine, gelişim psikolojisinin çalışma alanlarını anlatmak, güncel araştırma ve kuramlar üzerinde tartışacakları bir ortam sağlamak ve önleyici müdahale programlarını tanıtmaktır. Bu etkinlik boyunca öğrenciler, alanında uzman akademisyenler tarafından verilecek bilişsel gelişim, ergenlik ve yaşlılık döneminde gelişim, farklı gelişim gösteren çocuklar, göçmen çocuklar, bağımlılık davranışları, yaşam boyu travma, çocuk ve ergen psikopatolojisi, bilişsel davranışçı terapiler ve uygulamalı gelişim psikolojisi temalı eğitimlere katılacaklardır” diye konuştu.

“Farklı üniversitelerden akademisyenlerin iş birliği ile yürütülecek”

Farklı üniversitelerden araştırmacılarla iş birliği halinde projeyi yürüteceklerini ifade eden Prof. Dr. Doğan, “Eğitimin yerel düzenleme komitesinde Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim elemanları Dr. Cansu Pala ve Dr. Öğretim Üyesi Banu Çengelci Özekes, Gelişim Psikolojisi doktora öğrencileri Sevgi Tunay Aytekin, İlknur Çoban ve Burak Akdeniz ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminden Psk. Dr. Duygu Kandemirci’nin görev alacağı bir ekiple beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca, Ankara, Dokuz Eylül, İzmir Kâtip Çelebi, Manisa Celal Bayar ve Pamukkale üniversitelerinden de akademisyenlerin katılacağı bu etkinlikte toplam 10 akademisyen eğitim verecek” dedi.

Proje kapsamında düzenlenecek olan eğitim etkinliğine katılım koşulları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Doğan, “Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde 22 – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu etkinliğe psikoloji lisans öğrenimine devam eden 3’üncü veya 4’üncü sınıf öğrencileri başvuru yapabilirler. Farklı üniversitelerden toplam 30 öğrencinin katılması planlanan bu eğitim için öğrenciler 10 Şubat 2022 tarihine kadar başvurularını tamamlayabilirler” dedi.

Etkinlik ile ilgili detaylı bilgiye https://bit.ly/egeugpa adresinden ulaşılabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir