Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Öğrenci Senatosu ilk toplantısını Rektör Budak’ın katılımıyla gerçekleştirdi

 Ege Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde hayata geçirilen öğrenci odaklı uygulamalardan birisi olan “Öğrenci Senatosu” ilk toplantısını gerçekleştirdi. Rektör Budak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan’ın katılımıyla EÜ Senato Salonunda yapılan toplantıda bir önceki Konsey Başkanı Mustafa Türker, devir teslim töreni ile görevini Kadir Gülhan’a bıraktı.

Göreve geldiği ilk andan itibaren öğrencilerle daha etkin ve kaliteli bir iletişim kurma gayretinde bulunarak, öğrencinin memnuniyetini artıracak pek çok yeni uygulamayı hayata geçirdiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrenci odaklı yönetim anlayışımız kapsamında bir süre önce Öğrenci Dekanlığımızı ve Öğrenci Senatomuzu kurduk. Öğrencilerimizin karar alma mekanizmalarında yer alarak kendilerini ifade etmelerini ve aktif rol almalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin sosyal katılımı ile güçlenen karar alma mekanizmalarımızın Ege Üniversitesinin katılımcı akademik yapısının daha iyi yansıttığını düşünüyoruz. Bu anlayıştan yola çıkarak kurduğumuz Öğrenci Senatomuzun ilk toplantısında öğrencilerimizin Üniversite yaşamına dair tespit ettikleri görüş, öneri ve sorunları dinledik. Ayrıca bugün burada bir devir teslimi de gerçekleştiriyoruz. Ege Üniversitesi Konsey Başkanlığını devreden Mustafa Türker’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, görevi devralan Kadir Gülhan’a  yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

 “Yükseköğretim sistemine örnek bir uygulama”

Senatonun öğrenciler ve üniversite üst yönetimi arasında bir köprü görevi gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Budak, “Türk yükseköğretim sisteminde örnek teşkil edecek bir uygulamayı hayata geçirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrenci odaklı yönetim anlayışımızın gelişmesi ve sürdürülebilir kılınmasının, öğrencilerimizin karar alma mekanizmalarında etkin olarak yer almasıyla mümkün olacağının bilinciyle hareket ediyor, uygulamalarımızı bu bilinçten yola çıkarak hayata geçiriyoruz.  Öğrencilerimizin huzurlu ve güvenli bir kampüste nitelikli eğitim alması için gece gündüz demeden üstün bir gayret sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin memnuniyeti bizler için oldukça önemli, göreve geldiğim ilk andan itibaren öğrencilerimle etkin ve verimli iletişim kurdum.  Kurduğumuz sağlıklı iletişimin öğrencilerimde yarattığı gülümseme ve memnuniyet beni ziyadesiyle bahtiyar ediyor. Bugün burada ilkini gerçekleştirdiğimiz bu tarihi senatoda alınan kararların Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir