Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli Akademisyen Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan Biyosensörler alanında en prestijli derginin editörleri arasında yer aldı

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Kadriye Arzum Erdem Gürsan, uluslararası alanda saygın bir yere sahip “Biosensors and Bioelectronics” dergisinin editör listesinde davet edilerek aynı zamanda ülkemizi temsil eden bilim insanı oldu.

Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, uluslararası yayınevi Elsevier tarafından yayınlanan, Q1 kategorisinde yer alan ve etki faktörü 10,618 olan “Biosensors and Bioelectronics” dergisine “Yardımcı Editör (Associate Editors)” olarak davet edilen 22 bilim insanı arasına girmeye hak kazandı. Ayrıca Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, açık erişim özelliğine sahip “Biosensors and Bioelectronics: X”  dergisine “Editör” olarak davet edilen iki bilim insanından biri oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan’ı tebrik ederek, yeni görevinde ve bilimsel çalışmalarında başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademisyenleri yaptıkları bilimsel çalışmalarla önemli kuruluşlarında önemli görevler almaya devam ediyorlar. Uluslararası alanda saygın bir yere sahip olan başta Science Citation Index olmak üzere Pubmed, Scopus ve birçok indeks listesinde yer alan ‘Biosensors and Bioelectronics’ dergisinin uluslararası bilim camiasında biyosensörler alanında yetkin bilim insanlarını davet ettiği editörler listesinde yer alarak ülkemizi temsil eden Eczacılık Fakültemizin değerli öğretim üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

“Biosensors and Bioelectronics” dergisi

Biyosensörler ve biyoelektronik aygıtlar üzerine güncel araştırmaları yayınlayan Biosensors and Bioelectronics dergisi, Elsevier tarafından yayınlanan hakemli bir bilimsel dergidir. Science Citation Index (SCI), Pubmed, Scopus ve birçok indeks listesinde yer alıyor. İlk olarak “Biosensors” ismi ile 1985 yılında yayınevi tarafından yayınlanmış olan dergi, 1991 yılında “Biosensors and Bioelectronics” ismini almıştır. SJR kayıtlarına göre Q1 kategorisinde yer alan ve etki faktörü 10,618 (H-index: 192) derginin kapsadığı alanlar; Elektrokimya, Kimya, Biyoteknoloji, Biyomedikal mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Biyofizik  ile ilgilidir.

Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan kimdir?

2006 yılında  Fen Bilimleri-Kimya alanında “TÜBİTAK Teşvik Ödülü” ve 2015 yılında Sağlık Bilimleri alanında “TÜBİTAK Bilim Ödülü”ne layık görülen Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, 2007 yılında TÜBA Asosiye üyesi, 2016 yılında TÜBA Asli üyesi seçildi. Asya Bilim Akademileri Birliği (Association of Academies and Societies of Sciences in Asia-AASSA)’nin  “Bilim ve Mühendislikte Kadın (Women in Science and Engineering-WISE) Komitesi”ne 2017-2019 ve 2019-2021 dönemi için “Üye” seçilen Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, aynı zamanda Kimya alanında önemli çalışmalar yapmış saygın bilim insanlarına verilen “The Royal Society of Chemistry – Fellow (FRSC)” ünvanına 2018 yılında layık görülen sayılı bilim insanımızdan biridir.

Prof. Arzum Erdem Gürsan’ın ilaç, enzim, protein, toksin, aptamer ve nükleik asitlere dayalı olan elektrokimyasal biyosensörlerin geliştirilmesi ve güncel uygulamalarına yönelik birçok ulusal ve uluslararası işbirliğine dayalı projeleri bulunuyor. Ayrıca farklı analitlerin çevre, gıda ve sağlık alanında tayinine yönelik elektrokimyasal biyosensör entegre edilmiş analitik sistemlerin geliştirilmesi ve uygulamaları üzerine çalışıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir