Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Yabancı Diller Yüksekokulundan uluslararası iş birlikli proje

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfı öğrencileri uluslararası projede Portekiz ve Polonya’dan iki ayrı üniversiteden öğrencilerle online olarak bir araya geldi.

 Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulundan 17, Portekiz ve Polonya’dan 82 öğrencinin katıldığı projenin koordinasyonunu ise Ege Üniversitesi adına İlkay Gökçe¸ Instituto Politécnico de Viseu adına Susana Amante ve Maria José Antunes ve University of Technology and Humanities in Radom adına Magdalena Dygala gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlisi İlkay Gökçe, 2020-2021 Öğretim Yılında, hazırlık öğrencileriyle birlikte uluslararası bir projede yer aldı. Daha önce Eğitim Fakültesi PDR öğrencileriyle projenin ilkini gerçekleştiren İlkay Gökçe, “Stepping up Global Challenges II: Learning English While fighting the Outbreak of Covid-19” projesi ile Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokul öğrencilerini Portekiz ve Polonya’da iki ayrı üniversiteden öğrencilerle online olarak buluşturdu.

“İngilizce bilgi ve becerilerini kullanabilme fırsatları yakaladılar”

Projelerinin kapsamı ile ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi İlkay Gökçe, “Öğrenciler hem yalnız geçirdikleri süreci yeni arkadaşlıklarla renklendirdiler hem İngilizce öğrenip özgüven kazandılar hem de para ödülü kazanmak için uluslararası ekip arkadaşlarıyla iş birliği içinde İngilizce bilgi ve becerilerini kullanabilme fırsatları yakaladılar. Ayrıca proje kapsamında posterler hazırladılar, tanıtımlar yaptılar, online bir platformda üç ülkedeki takım arkadaşlarıyla video konferans düzenlediler, tamamen özerk bir biçimde kendi videolarını hazırladılar ve yaptıklarını raporlaştırarak sundular” dedi.

Projenin sonunda öğrencilerin düzenledikleri seminerle deneyimlerini paylaştığını ifade eden Öğretim Görevlisi İlkay Gökçe, “Projenin sonunda, ‘Integrating telecollaboration and project-based learning in Foreign Language classes in Higher Education’ adı ile uluslararası olarak online gerçekleştirilen bir seminerle deneyimlerini paylaştılar.  Seminer sonunda yaptıkları uygulamalardan dolayı öğrenciler ödüle layık bulundu. Birincilik ödülüne, hazırladıkları video ile Türkiye’den Zehra Ağır, Cansu Solak ve Aslı İlhan ve Polonyalı ve Portekizli ekip arkadaşları layık görülürken, ikincilik ödülünü Türkiye’den Harun Mısırlı, Emine Kocakurt ve Gizem Yardımoğlu Polonyalı ve Portekizli ekip arkadaşları ile elde etti” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir