Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“Dünden Sonsuzluğa Atatürk Sergisi”

Berfin Baysan – Simge Arıcan

İZMİR- (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi ile EÜ Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) tarafından “Dünden Sonsuzluğa Atatürk Sergisi”nin  açılışı gerçekleştirildi. “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” programı kapsamında Mustafa Kemal Atatürk’ü 83. ölüm yıl dönümünde anmak amacıyla düzenlenen sergi, EÜ Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonunda ziyaretçileriyle buluştu.

Serginin açılışına EÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayönü ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arife Karadağ’ın yanı sıra, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Yusuf Ayönü, “Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıl dönümündeyiz. Fakat O, hala fikirleriyle yaşamaya devam ediyor. Her geçen gün önemi biraz daha anlaşılıyor. Bu nedenle, Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını yaşatmaya devam ediyoruz. Sergimize katıldığınız için çok teşekkür ederiz” dedi.

Sergide, İzmir’e ve Atatürk’e beslediği sevgiyle bilinen Hanri Benazus’un nadide fotoğraf koleksiyonundan eserler yer aldı. Katılımcılar, sergiyi ziyaret ederken; aynı zamanda Atatürk’ün sevdiği müzikleri de dinleme imkânı buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir