Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli akademisyen Doç. Dr. Çoşkun Hepcan “İklimDUY” projesinde yer aldı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çiğdem Coşkun Hepcan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından finanse edilen “İklim Değişikliğine Uyum Konusunda Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Eğitim Projesi”nde (İklimiDUY) yer aldı. Proje, İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu (İDHYKK) üyesi kuruluşları ile yerel yönetimlerde görev yapan personelin iklim değişikliğine uyum konusunda kapasitelerini geliştirilmeyi amaçlıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, iklim değişikliğine dikkat çeken böylesi önemli bir projede yer alan Doç. Dr. Çoşkun Hepcan’ı tebrik ederek, “Üniversite olarak çevre sorunlarına, iklim değişikliğine, yeryüzündeki yaşamın devamlılığını ilgilendiren her türlü konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Üretken ve başarılı akademisyenlerimiz de geliştirdikleri ya da destek verdikleri projelerle çevre sorunlarına karşı duyarlılık gösteriyorlar. Çiğdem hocamızı, farkındalık oluşturacak bu projede yer alamsından dolayı tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

Proje ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Çoşkun Hepcan, “16 ay süren proje kapsamında 15 eğitmen tarafından 4 eğitim modülü için kitap ve İklim Değişikliğine Uyum Terimler sözlüğü hazırlandı. Ayrıca eğitmen olarak yer aldığım projede iklim değişikliğine uyum eğitimleri altında personele çevrimiçi eğitimler verdik” dedi.

Kapanış etkinliği Ankara’da yapılan projeye ilişkin,  Proje Takım Lideri Prof. Dr. Gülen Güllü, eğitmenlerinden Prof. Dr. Ayşe Gül Tanık, Doç. Dr. Çiğdem Coşkun Hepcan, Prof. Dr. İlkay Dellal, Prof. Dr. İhsan Çiçek, Prof. Dr. Didem Evci Kiraz ve Prof. Dr. Mehmet Somuncu “İklim Değişikliği Uyum Politikaları ve Türkiye Uygulamaları” konusunda sunumlar yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir