Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “15 Temmuz Gecesi, gururu ve kederi aynı anda yaşadık”

Ege’de 15 Temmuz ruhu yaşatıldı

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenen törende konuşan Rektör Budak, “15 Temmuz gecesini, milletimizin devletin bekası uğruna verdiği mücadeleyi,  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliğini ve dik duruşunu,  demokrasi uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından bu yıl “Türkiye Geçilmez” teması ile düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesinde dolu dolu bir program gerçekleştirildi. Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde yapılan etkinliklerde hem 15 Temmuz şehitleri anıldı hem de günün anlam ve önemi anlatıldı. EÜ 15 Temmuz Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende daha sonra tüm şehitler adına Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

“O gece bir kahramanlık destanı daha yazıldı”

Konuşmasına 15 Temmuz şehitlerini anarak başlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türk milletinin iradesini hedef alan hain darbe girişiminde hiç düşünmeden canını feda eden 251 demokrasi şehidimizi rahmet ve minnetle; kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Tarihi, bağımsızlık uğruna gerçekleştirilmiş şanlı mücadelelerle dolu olan aziz milletimiz,  aynı vakur duruşunu 15 Temmuz gecesi de göstermiş, vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya haykırarak bir kahramanlık destanı daha yazmıştır. Milli birliğimizi bozmak ve demokrasimizi ortadan kaldırmak isteyen hain terör örgütü FETÖ/PDY tarafından milletimizin iradesine kast edilen 15 Temmuz 2016 tarihinde, tarihimizin en karanlık gecelerinden biri yaşanmıştır. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla harekete geçen aziz milletimiz, iradesine ve demokrasine kast eden hainlere geçit vermemiş; meydanlara inerek namluların, tankların, helikopterlerin ve uçakların karşısına dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi hezimete uğratmıştır. Günler süren demokrasi nöbetleriyle milletimiz, demokrasine sahip çıkma kararlığını tüm dünyaya göstererek hain darbecilere geçit vermemiştir. Milletimizin gücünün, tarih sayfalarına altın harflerle yazıldığı o gece, mukaddes değerlerimize saldırıldığı takdirde milyonların gözünü kırpmadan canını feda edeceği tüm hainler tarafından bir kez daha anlaşılmıştır” diye konuştu.

 “Şanlı tarihimize yön veren zaferlerin ruhunu yaşatmalıyız”

15 Temmuz gecesi şehit olan 251 vatandaşın ve yaralanan 2 bin 196 kişinin acısını hala hissettiklerini söyleyen Rektör Budak, “Milletimizin, istiklaline ve istikbaline bağlılığının en büyük göstergelerinden bir olan 15 Temmuz gecesinde, millet olarak kederi ve gururu aynı anda yaşadık. Bir yandan Türk milletinin vatanı, bayrağı ve demokrasisine bağlılığını eşi benzeri görülmemiş bir mücadeleyle ortaya koymasının gururunu paylaşırken bir yandan da 251 vatandaşımızı kaybetmenin ve 2 bin 196 vatandaşımızın yaralanmasının acısını yüreklerimizde hissettik. Şüphesiz ki bu tarihi gecenin en önemli sonuçlarından biri de genç kuşaklarımıza, tıpkı kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi Türk milletinin tek yürek olduğu takdirde hem iç hem dış tehditler karşısında çok daha güçlü olacağının ve her türlü saldırıyı bertaraf edebileceğinin bir kez daha gösterilmesi olmuştur. Yarınlarımızı, vatanımızı, toprağımızı ve değerlerimizi emanet edeceğimiz gelecek kuşakların; bu milli irade ve bilincin farkında olması, şanlı tarihimize yön veren zaferlerin ardındaki ruhu yaşatması gerekmektedir. Bu noktada üniversiteler olarak çok önemli sorumluluklarımız bulunuyor. Bizler de Ege Üniversitesi olarak, bu konulardaki sorumluluklarımızı ayrıcalıklı bir yerde konumlandırıyoruz. Milletimizin demokrasi uğruna kararlı bir mücadele sergilediği o gecenin anısına kampüsümüzde oluşturduğumuz 15 Temmuz Demokrasi Anıtı ve 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Korusu; 15 Temmuz ruhunun, kampüsümüzdeki en önemli sembolüdür” dedi.

Rektör Budak, “15 Temmuz gecesini, milletimizin devletin bekası uğruna verdiği mücadeleyi,  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliğini ve dik duruşunu,  demokrasi uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız, Bugün burada bizlerle birlikte olarak 15 Temmuz’un yarattığı mücadele ruhuna sahip çıkan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 15 Temmuz gecesinde vatanı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle,  gazilerimizi sonsuz bir minnet ve şükranla anıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

EÜ Ailesi 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Korusu’na karanfil bıraktı

Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğündeki Ege Üniversitesi Ailesi,  kampüs içerisinde yer alan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Korusu’na karanfil bıraktılar. Katılımcılar, EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı otoparkında kurulan “15 Temmuz Şehitlerine Minnet ve Saygıyla” sergisini de ilgiyle incelediler. Törenin sonunda tüm şehitlerin aziz ruhları adına lokma hayrı yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir