Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Üniversitemiz daha nice başarılara öncü ve rol model olacak”

EÜ Kalite Komisyonu üyeleri Teşekkür Plaketlerini Rektör Budak’ın elinden aldı

İZMİR(Ege Ajans)-  Yükseköğretim Kalite Kurulu  (YÖKAK) tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programında (KAP) 5 yıl süre ile “Tam Akreditasyon” almaya hak kazanarak büyük bir başarı elde eden Ege Üniversitesinde, Kalite Komisyonu üyelerine Teşekkür Plaketi verildi.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen olağan senato toplantısı öncesi, YÖKAK Kalite Kurulu tarafından 5 yıl süreyle akreditasyon alan Ege Üniversitesinde, sürece katkı bulunan akademisyenlere Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından “Teşekkür Plaketi” takdim edildi. Ayrıca Ege Üniversitesinin almaya hak kazandığı “Akreditasyon Belgesi” tüm akademik birimlere gönderildi.

Senato toplantısı öncesi kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Üniversitemiz,  YÖKAK tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programında 5 yıl süre ile tam Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazanarak büyük bir başarı elde etti. Bu başarısıyla üniversitemiz,  Türkiye’de tam akreditasyon alan ilk üniversite oldu. Bu süreçte Ege Üniversitesinin hedeflerine inanarak katkı sağlayan tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ege Üniversitesi artık kalitesi tescillenmiş bir kurumdur” dedi.

   “Türk Yükseköğretim Sistemine örnek uygulamalar”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren en çok önem verdiğimiz konulardan birisi kalite ve akreditasyon oldu. Hepimizin bildiği gibi üniversitelerde kalite güvencesi; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı, uluslararasılaşma ve yönetim sistemi alanlarında tüm süreçlerin doğru bir şekilde sistematik olarak yürütülmesine bağlı bir durum. Belirlediğimiz yol haritası doğrultusunda Türk Yükseköğretim Sistemine örnek uygulamaları hayata geçirerek,  pek çok konuda farkındalık oluşturduk. Ekip arkadaşlarım ve Ege Üniversitesi ailesi ile çıktığımız bu yolda önemli bir başarı elde ettik. Kalite ve akreditasyon konusunda belirlediğimiz hedeflere ulaşma noktasında Kalite Komisyonu üyelerimiz başta olmak üzere tüm alt birim sorumlularımızla yekvücut olarak, koordineli ve eşgüdüm halinde çalışarak bu başarıyı elde etik. Elbette ki bu başarının en önemli ayağını üniversitemizde tesis ettiğimiz huzur, güven ikliminden doğan   birlik beraberlik oluşturuyor” dedi.

Elde edilen bu başarıyı, özgün bir kalite anlayışının oluşması için başlangıç noktası olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Budak, “ Bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Şuna inanıyorum ki üniversitemiz ailesi bu başarıyı kısa süre içinde içselleştirecek ve kurumsal bir kültüre dönüştürülmesini sağlayacaktır. Üniversitemiz tüm paydaşlarıyla birlikte bu ekosistemi geliştirecek daha nice başarılara öncü ve rol model olacaktır. Bu süreçte Ege Üniversitesinin hedeflerine inanarak katkı sağlayan tüm akademik, idari personelimize, öğrencilerimize ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kalite Komisyonu üyelerine verdikleri emekten ve gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Daha nice başarılara Ege Üniversitesi” dedi.

Gerçekleştirilen senato toplantısının ardından yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile Rektör Prof. Dr. Necdet Budak senato üyeleri ile bayramlaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir