Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, öğrencilere kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor

EÜ’de tüm birimlerin fiziki koşulları yeni döneme hazır hale getiriliyor

Rektör Budak, öğrencilere kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor

Yenilenen altyapısı ile silueti değişen; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, topluma katkı, uluslararasılaşma ve yönetim sistemleri süreçlerinde hayata geçirdiği uygulamalar neticesinde 5 yıllık kurumsal akreditasyon alan Ege Üniversitesi öğrencilerine kavuşacak olmanın heyecanının yaşıyor.

Türkiye’de başlatılan yoğun aşı seferberliği ile birlikte üniversitelerde önümüzdeki güz yarıyılında yüz yüze eğitimin başlaması ön görülüyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bu kapsamda tüm akademik birimleri ve öğrenci köyünü gezerek pandemi sonrası tekrar öğrencilerin kullanımına açılacak alanların alt yapı çalışmalarını ve fiziksel durumunu yerinde inceledi.

Yaklaşık bir buçuk yılı aşkın sürenin ardından öğrencilere kavuşacak olmanın heyecanını şimdiden yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Sağlık Bakanlığımızca büyük bir aşılama seferberliği başlatıldı. 18 yaş üstü tüm bireyler için aşılama devam ediyor. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde öğrencilerimizle kampüsümüzde yüz yüze eğitim yaparak kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemizin yeni dönemde öğrencilerimiz için tamamen hazır olmasını istiyoruz. Öncelikle öğrenci köyümüze giderek oradaki durumu inceledik. Öğrenci köyümüz, pandemi döneminde sağlık çalışanlarımıza da ev sahipliği yapmıştı. Oradaki alt yapı çalışmalarını ve çevre düzenlemelerini de yerinde takip ettik” dedi.

“Öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz”

Tüm akademik birimlere ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Budak, “Yeni dönemde öğrencilerimizi en iyi şekilde karşılamak için tüm eğitim birimlerimizdeki fiziki koşulları gözden geçiriyoruz. Birimlerimizin ihtiyaçlarını dinleyerek çözüm üretmeye çalışıyoruz. Amacımız, uzun süre sonra tekrar kampüse dönecek öğrencilerimiz için en verimli eğitim ortamını oluşturmak. Bildiğiniz gibi YÖKAK’tan tam akreditasyon alarak yeni döneme daha güçlü bir şekilde giriyoruz. Bu gücümüzü öğrencilerimize de yansıtıp güvenli ve huzurlu bir üniversite ortamında kalitesi tescillenmiş bir eğitim aldıklarının farkında olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizi çok özledik. Onlarla yeniden bir arada olacağımız günü heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir