Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’den dolu dolu 15 Temmuz Programı

Ege Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik ile şehitler anılacak. Program kapsamında konferans, sergi, mapping gösterisi, belgesel gösterimi gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

Etkinlik programı 14 Temmuz Çarşamba günü saat 09.00’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma töreni ile başlayacak. Törende, şehitler anısına yapılacak Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın katılımıyla 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Anıtı’na karanfil bırakılacak. Daha sonra Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit tarafından “Ezoterik Darbe Girişiminin F-Hali” konferansı verilecek. Konferansın sonunda MÖTBE önünde lokma hayrı yapılacak.  Ayrıca gün boyunca EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önünde “15 Temmuz Şehitlerimize Minnet ve Saygıyla” fotoğraf sergisi gösterimde olacak. Akşam 21.00’de EÜ 55 Tören Şölen Alanında “15 Temmuz Şehitleri Anısına Mapping Gösterisi” gerçekleştirilecek.

“İlçelerde de etkinler düzenlenecek”

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Ege Üniversitesinin farklı birimlerinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. EÜ Edebiyat Fakültesi ile Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğinde “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milli İrade” konferansı 14 Temmuz günü saat 14.00’te online olarak yapılacak. Konferansı Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Karayaman verecek. EÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 12-18 Temmuz tarihleri arasında 15 Temmuz Şehitleri anısına online fotoğraf sergisi gösterimi yapılacak. Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesinde “Geceden Şafağa 15 Temmuz” online belgesel gösterimi 14 Temmuz günü saat 13.00’te gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 10.00’da Aliağa Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde gerçekleşecek anma töreninde “O Gün Yaşananlar” video gösterimi ve lokma hayrı yapılacak.

EÜ Tire Kutsan Meslek Yüksekokulunda 15 Temmuz tarihinde, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü öğretim görevlisi Zeynep Türkyılmaz tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birliğin Zaferi” konulu konferans online olarak verilecek. Türkyılmaz, aynı gün Diş Hekimliği Fakültesinde “15 Temmuz ve Demokrasinin Önemi” söyleşisine konuk olacak. Ayrıca EÜ Gözlemi tarafından şehit çocuklarına yönelik Türkiye’nin uzay hedeflerini tanıtan ve uzay çalışmalarının yer alacağı “Şehit Çocukları Asla yalnız Değil” konulu online konferans yapılacak. Ziraat Fakültesi, “İşgal Girişiminden Dirilişe 15 Temmuz’un Anatomisi”,  Çeşme Turizm Fakültesi ise “Toplumsal Hafıza ve Milli Şuur” konulu online belgesel gösterimleri gerçekleştirecek.

 “15 Temmuz Gazisi Karahan ile söyleşi yapılacak”

Program kapsamında EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından fotoğraf sergisi ve belgesel gösterimi yapılacak. Ayrıca düzenlenecek olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” resim yarışması kapsamında dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Yeniler Öğrenci Topluluğu tarafından 12-13-14 Temmuz tarihlerinde gün boyunca “15 Temmuz Yeniden Diriliş” fotoğraf sergisi, SKS Otoparkında ziyaretçilere açık olacak. Aynı topluluk tarafından 14 Temmuz günü saat 20.00’de 15 Temmuz Gazisi Yusuf Karahan ile bir söyleşi gerçekleştirilecek. Satranç Topluluğu ise 15 Temmuz günü online olarak satranç turnuvası düzenleyecek.

Ege Üniversitesi ailesi, Konak Meydanında düzenlenecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenine de katılım gösterecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir