Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EGEBARYUM’a ince bağırsağı görüntüleyen cihaz bağışı yapıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesine bağırsak yetmezliği şikâyetiyle başvuran çocuk hastaların sağlığına kavuşması ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için faaliyet gösteren Ege Üniversitesi Bağırsak Yetmezliği ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezine (EGEBARYUM), ince bağırsağın görüntülenemeyen alanlarını görüntüleyebilecek tıbbi cihaz bağışı yapıldı. Cihazın çocuklara yönelik Türkiye’deki ilk ve tek cihaz olduğu kaydedildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Çocuk Hastanesinde düzenlenen törende, EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sezgin Ulukaya, dekan ve başhekim yardımları, EGEBARYUM Müdürü Prof. Dr. Funda Çetin, UR 2440. Bölge İzmir Kordon Rotary Kulübünün temsilci ve üyeleriyle bir araya geldi. EGEBARYUM’un pandemi döneminde faaliyetlerine ara vermeden hizmet sunumuna devam ettiğine değinen Prof. Dr. Gürgün, “Çocuk Hastanemizde Gastroenteroloji Bilim Dalımız ve onun bünyesinde bulunan merkezimiz Türkiye’de bir ilktir. Alanında, sağlık hizmetleri ve akademik anlamda dünyada öncü çalışmalara imza atmış bir merkezdir. Desteklerinden dolayı kulübe teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE ÇOCUKLARA YÖNELİK İLK VE TEK CİHAZ

EGEBARYUM Müdürü Prof. Dr. Çetin, merkeze kazandırılan cihazın çocuklara yönelik Türkiye’deki ilk ve tek cihaz olduğunu söyledi. Cihazın çocuklarda ince bağırsağın görüntülenemeyen alanlarının görüntülenmesini sağlayacağına vurgu yapan Prof. Dr. Çetin, “Birçok çocuğa ulaşıp kaliteli bir yaşam sunmak için yola çıktık. Yüzü dünyaya dönük, uluslararası projeler içinde olan bir merkez olmayı amaçladık. Diğer taraftan da İzmir ile el ele olup birlikte bu merkezi daha ileriye götürmeyi hedefledik. Bu süreçte de Rotary Kulübü ile yolumuz kesişti. İzmir ve EGEBAYRUM el ele uluslararası bir projede çift balon enteroskopi cihazını merkezimize kazandırdık. Bu cihaz, çocuk yaş grubunda çift balon olarak Türkiye’deki tek ve ilk cihaz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TOPLUMUN İHTİYAÇLARINI BELİRLEYİP PROJE GELİŞTİRİYORUZ”

Rotary 2440. Bölge Guvarnörü Ertan Soydan, toplumun ihtiyaçlarını belirleyip bu ihtiyaçları karşılamaya yönelik projeler geliştirdiklerine dikkat çekti. Soydan, “Funda hocamızın ifadeleri projenin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Uluslararası Rotary’nin 2440.  Bölge Federasyon Başkanı sıfatıyla bu dönem Ege Üniversitesi ile yaptığımız projeler ve Ege Üniversitesinin bizlere gösterdiği anlayış ve destek için teşekkür ediyorum. Toplumun ihtiyaçlarını tespit edip o ihtiyaçlara cevap verecek projeler yapıyoruz. Bunu yaparken de sadece kendi kaynaklarımızı kullanmıyoruz. Şu an 196 ülkede var olan Rotary Vakfının imkânlarından da yararlanıyoruz. Bu projeyi bitirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir