Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “6. Biyotasarım Atölyesi Sergisi” açıldı

Atölye, “İklim Değişikliği ve Afetle Mücadelede Biyotasarım” mottosuyla gerçekleştirildi

 EÜ’de “6. Biyotasarım Atölyesi Sergisi” açıldı

Ege Üniversitesinde; Türkiye Biyotasarım Takımı ve Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) iş birliğinde düzenlenen “6. Biyotasarım Atölyesi Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca program kapsamında sergiye katkı veren akademisyen ve öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

 Türkiye Biyotasarım Takımı ve EÜ EBİLTEM-TTO tarafından “İklim Değişikliği ve Afetle Mücadelede Biyotasarım” teması ile gerçekleştirilen “6. Biyotasarım Atölyesi”nde ekip çalışmaları sonucu ortaya çıkan proje çıktılarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı.  Programa,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, EÜ EBİLTEM-TTO Müdürü Prof. Dr. Şenay Şanlıer, Ege Teknopark Müdürü Prof. Dr. Emre İlker,  Türkiye Biyotasarım Takımı üyeleri ile atölyeye destek veren öğrenci ve akademisyenler katıldı.  Etkinlikte katılımcılara sertifikalarını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak takdim etti.

Türkiye’nin ilk resmi biyotasarım takımı

Türkiye Biyotasarım Takımı; Mayıs 2016’da resmi bir “Disiplinlerarası Ortak Çalışma Protokolü” çerçevesinde Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hayata geçirildi. Ortak bir araştırma, çalışma ve proje geliştirme platformu olan Türkiye Biyotasarım Takımı, Türkiye’nin ilk resmi biyotasarım takımı olarak öncü bir konumda bulunuyor. Takım,  bir yandan akademik alanda çalışmalarını sürdürürken; bir yandan da tasarım, mimarlık ve çeşitli mühendislik alanlarında farklı girişimleri yürütüyor. İki üniversitenin ortak çalışmalar yürüttüğü bu platform çerçevesinde düzenlenen atölyelerde lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yaratıcı çalışmalar yapması teşvik edilerek, özellikle disiplinlerarası çalışmalara ağırlık veriliyor.

“6. Biyotasarım Atölyesi Sergisi” 17 Haziran 2021 tarihine kadar  EÜ EBİLTEM-TTO Fuaye Alanında açık kalacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir