Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Dekan Takımcı “EÜ’nün araştırma üniversitesi hedefine katkı vermeyi sürdüreceğiz”

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde, YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme ile Araştırma Üniversiteleri Göstergelerinin gerçekleşme verilerinin değerlendirilmesi ve hedeflerin belirlenmesi amacıyla online toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın yanı sıra fakülte yönetimi, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı.

Araştırma Üniversiteleri göstergelerinin EÜ İletişim Fakültesi özelinde değerlendirildiği toplantı ile ilgili bilgi veren Dekan Prof. Dr. Takımcı, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde, Üniversitemiz İzleme ve Değerlendirme ile Araştırma Üniversiteleri Göstergelerinin 2020 Performans Değerlendirmeleri ve 2021 yılı Hedef Değerlerine ulaşmak için belirlediğimiz yol haritasını; Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Reklamcılık, Radyo-Televizyon ve Sinema bölümü üyelerimizin katılımıyla belirledik. Hedefimiz hem bölüm hem anabilim dalı bazında Araştırma Üniversitesi olma yolunda İletişim Fakültesi olarak elimizden gelen katkıyı sunmaktır” diye konuştu.

“Pandemiye rağmen başarılı bir yıl geçirdik”

Eğitim-öğretim alanında özellikle akreditasyon konusunda ilerleme kaydettiklerini belirten Prof. Dr. Takımcı, “Uluslararası sempozyum, kongre veya sanatsal sergi sayımızı artırmayı planlıyoruz. Doktora mezun sayımızı da çoğaltacağız. Şu anda iki bölümümüz akredite olmuş durumda. Tüm bölümlerin akreditasyonu için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın konusunda da ciddi hedefler belirledik. Ulusal ve uluslararası saygın dergilerde yer alan yayın sayılarımızı, TÜBİTAK tarafından sağlanan burs ve destek programlarımızı ve BAP projelerimizi artırmayı hedefliyoruz. Diğer üniversitelerin öğretim üyeleriyle ortak yayınlar yapacağız. Pandemiye rağmen pek çok akademisyenimizin alanlarında ödül ve başarılar yakaladığı bir dönemi geride bıraktık. Önümüzdeki dönem başarılarımızın artacağını ümit ediyorum” dedi.

“Fakültemizde 86 yabancı uyruklu öğrenci bulunuyor”

Uluslararasılaşma kapsamında yürüttükleri çalışmalardan bahseden Dekan Takımcı, “Fakültemizde hâlihazırda 86 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Uluslararası değişim programlarına daha çok öğrenci göndermeyi hedefliyoruz. 2021 yılında her bölümüzden en az bir uluslararası sempozyum düzenlemesini istedik. Geçtiğimiz dönemde ilik nakli, orman yangınları gibi konulara yönelik pek çok farkındalık yaratacak projelere imza attık. Topluma hizmet ve sosyal sorumluluk konusunda proje sayılarımızı artıracağız. Öğrenci ve mezunlarımıza yönelik faaliyetlerimiz devam edecek. Yine dezavantajlı gruplara yönelik sosyal entegrasyon ve kapsayıcılığa ilişkin projelerimizin sayısı artacak. Üniversitemize bağış kazandırarak bütçe ve finansman desteği sağlamak ve 2020 yılında 346 bin Euro olan Uluslararası Proje Fon tutarımızı artırmak da hedeflerimiz arasında” diye konuştu.

“Hedefimiz marka bir iletişim fakültesi olmak”

Prof. Dr. Takımcı, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde var gücümüzle çalışıyoruz. Ege Üniversitesinin araştırma üniversiteleri arasında yer alacağına yürekten inanıyorum. Uluslararası tanınır araştırma üniversitesi ve marka bir iletişim fakültesi olmak için tüm mensuplarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir