Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egede “İzmir’in Tarihte İz Bırakan Öncü Kadın Yazarları” Sempozyumu

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKAM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla “İzmir’in Tarihte İz Bırakan Öncü Kadın Yazarları” konulu düzenlenecek. Açılış konuşmalarını EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve EKAM Müdürü Doç. Dr. Şerife Çağın’ın yapacağı etkinlik, 8 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

“İzmir’in Öncü Kadın Yazarları Üzerine Yeni Bilgiler” konulu açılış bildirisini Emekli öğretim üyesi, araştırmacı yazar Prof. Dr. Ömer Faruk Huyugüzel’in yapacağı etkinlikte, Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı Aşk-ı Neva Türk Müziği Kadınlar Topluluğu tarafından “İzmir, Kadın ve Musiki” konseri düzenlenecek.

Konserin ardından sempozyumun ilk oturumunda, Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sabahattin Çağın, “İzmirli Öncü Bir Kadın Yazar: Evliyazade, Naciye”, Düzce Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Fatih Alper Taşbaş, “Matbuat Aleminde Kadın Olarak Var Olmak: Evliyazade, Makbule”, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Yasemin Mumcu, “Sağlık Cemiyetlerinin Gönüllü Emekçisi, Aydın Bir Kadın Yazar: Hasene Nalan”,  ikinci oturumda; Celal Bayar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyeleri Doç. Dr. Özlem Nemutlu “Hikaye ve Romanlarıyla Hadiye Hümeyra”,  Doç. Dr. Hatice Harika Durgun “İzmir Basın Tarihinde Hatice Baise ve Muallim Dergisi”, Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim görevlisi Burcu Çakın Erdağ, “İzmir’in İlk Kadın Milletvekili: Benal Nevzat” üçüncü oturumda ise, Doç.Dr. Şerife Çağın, “Selanik’ten İzmir’e Yeni Asır’da Bir Kadın Yazar: Rebia Arif Bilgin”, Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim görevlisi Dilek Yardım  “Basın ve Siyaset Hayatında İzmirli Kadın Yazar: Cevriye İsmail Uyum”, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Gör.Dr. Asuman Gürman Şahin “İzmir’de Eğitimci, Aktivist Bir Kadın Yazar: Vedide Baha Pars” konularında sunum yapacaklar.

8 Mart 2021 Pazartesi günü saat 09.30’da düzenlenecek sempozyuma ege.adobeconnect.com/ekam bağlantı linkinden katılım sağlanabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir