Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de Azerbaycan Esintileriyle “Piyano ve Tar Dinletisi”

Ece Gürtuna-Gumral Guluzade-Fatma Yayla

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) tarafından konservatuvarın kuruluşunun 40. yılı etkinliklerinden biri olan “Piyano ve Tar Dinletisi” düzenlendi. EÜ Konservatuvar Etkinlik Salonu’nda düzenlenen konserde piyanoda EÜ DTMK Öğr. Üyesi Doç. Dr. Çağrıhan Erkan, tarda Öğr. Gör. Ergün Özkal yer aldı. Azeri rüzgârı esen konsere çok sayıda akademisyen, öğrenci ve müzikseverler katıldı.

Konserde Azeri türkücü Şevket Ali Ekberova’dan “Bahar Gelende Mende”, Zeki Adsız’dan “Söğütler Başın Eğende” türküleri enstrümanlar ile seslendirildi. Konser sonrası Doç. Dr. Çağrıhan Erkan ve konuk sanatçı Ergün Özkal ile sahnede bir araya gelen EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey sanatçılara teşekkür etti. Prof. Dr. Gülbey, “2024 yılı üniversitemizde ‘Ege Üniversitesi’ne Vefa Yılı’ aynı zamanda, Konservatuvarımızın kuruluşunun da 40. yılı olması nedeniyle özel bir anlam taşıyor.  Bu anlamlı konser ile bizlere kardeş Azerbaycan topraklarını hissettirdiniz. Ruhunuza ve emeğinize sağlık” diye konuştu.

Konuşmasının ardından EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, Öğr. Gör. Ergün Özkal’a ve EÜ DTMK Öğr. Üyesi Doç. Dr. Çağrıhan Erkan’a “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir