Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “10.Geleneksel Uçabildiğimiz Kadar Yukarı Masallarda Bilim Şenliği’’ düzenlendi

 Anaokulu öğrencileri masallarla buluştu

EÜ’de “10.Geleneksel Uçabildiğimiz Kadar Yukarı Masallarda Bilim Şenliği’’ düzenlendi

Özlem Altıntepe, Mustafa Kaya, Gözdenur Sönmez

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Uçabildiğimiz Kadar Yukarı Masallarda Bilim Şenliği”nin onuncusu, EÜ 55.Yıl Tören Şölen Alanı’nda gerçekleştirildi. Bilim şenliğine; EÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Ekşi, bölüm akademisyenleri, 3-6 yaş grubu anaokulu öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından hazırlanan şenlik, beş masal atölyesinden oluştu. Gün boyu süren programa bine yakın anaokulu öğrencisi katıldı. Anadolu ve dünya masalları içerisine yerleştirilen deneylerle masal sunum teknikleri bir arada verildi. Ayrıca masal atölyesi etkinliği sonrası çocukların bilişsel, sosyal, dil, duygusal ve bedensel gelişimlerine yönelik hazırlanan oyun, müzik ve sanat etkinlikleri ile tüm gelişim alanları desteklendi. Onuncu yıla özgü olarak, katılan her çocuk için ayrı ayrı hazırlanan Jack ve Fasulye Sırığı masalının fasulye çimlendirme ile birleşimini gösteren deney maketleri çocuklara dağıtıldı.

“Çocuklara bilimi sevdirmeyi hedefliyoruz”

Her yıl düzenledikleri şenlikle çocuklara bilimi sevdirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali Ekşi, “Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi programı tarafından geleneksel olarak düzenlediğimiz ‘Uçabildiğimiz Kadar Yukarı: Masallarda Bilim Şenliği’nin bu yıl onuncusunu gerçekleştirdik. Atölyeler kurarak onlara unutamayacakları çok güzel anlar yaşattık. Biz, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak tüm programlarımızda geliştirdiğimiz projelerle topluma hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu şenlik kapsamında görev alan tüm hocalarıma ve öğrencilere destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Çocukların, üniversitenin havasını soluyarak belki de ilk kez akademik ortamda bulunmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Prof. Dr. Ekşi, “Bu tür etkinlikler çocukların hem bilimsel hem de akademik anlamda gelişmelerine katkı sağlar. Ayrıca çocukların gelecek planlamalarında küçük etkiler bırakır” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir