Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsünden, EÜ İletişim Fakültesine ziyaret

 Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma misyonuna bir katkı da İletişim Fakültesinden…

Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsünden, EÜ İletişim Fakültesine ziyaret

Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalara bir katkı da Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden geldi. Bu kapsamda Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsünden gelen heyet Ege Üniversitesi İletişim Fakültesini ziyaret etti. Ziyarette her iki kurum arasında bilimsel ikili iş birliklerini geliştirmek üzere çalışmalar gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Özbekistan heyetini makamında ağırladı. Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Füsun Topsümer, Prof. Dr. Elif Yıldız ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş eşlik etti.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde Ege Üniversitesi tarafından başlatılan uluslararasılaşma hamlesine biz de İletişim Fakültesi olarak gönülden destek veriyoruz. Bu kapsamda Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsünden kıymetli akademisyen konuklarımızı fakültemizde bilimsel iş birliklerini gerçekleştirmek üzere ağırlıyoruz. Ege Üniversitesi Uluslararası Turan Film Festivaline ev sahipliği yaptığımız  muhteşem bir film festivalinin ardından böylesi bir buluşma bizler için oldukça kıymetli. Nitekim yaptığımız film festivali ile Türk Dünyası devletleri arasında hem kültürel iletişimi güçlendirmek hem de Türk Dünyası sinemasını  dünyaya tanıtmak için çok mükemmel  ses getiren ve gerçekten çok doğru bir kültürel diplomasi örneği sergiledik. Hemen bunun akabinde İletişim Fakültesi olarak Özbekistan ile bu derece başarılı, bu derece güçlü bir uluslararası  iş birliğine imza attığımız için çok mutluyuz.  Bu iş birliğinin mimarı olan Fakültemiz Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş hocamıza emekleri için çok teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Aylin Göztaş ise, “Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsünden hocalarımızı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Burada beraber seminerlerimiz, konferanslarımız ve ortak programlarımız olacak” dedi.

Heyette, Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Üniversitesi, Kütüphane ve İletişim Fakültesi Bilgi Teknolojileri Bölüm Başkanı PhD, Doçent Kurbanova Aziza Tolibovna, Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Üniversitesi, Kütüphane ve İletişim Fakültesi Bilgi Teknolojileri Bölümü Doçent, Tillayashayxova Maqsuda Abdusattarovna, Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Üniversitesi, Kütüphane ve İletişim Fakültesi Bilgi Teknolojileri Bölümü Doçenti, Samigova Gulandom Abdujabbarovna, Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi basın müşaviri Pirmuhammad Xolmaxmatov, Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Üniversitesi lisans öğrencisi Bilgi Teknolojileri Bölümü Uzmanı Madına Ikromova yer alıyor. Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsünden gelen heyet, EÜ İletişim Fakültesini ve Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezini (EGEMM) ziyaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir