Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi ailesi iftar programında bir araya geldi

Ege Üniversitesi mensupları, Rektörlük tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. Rektörlük Bahçesinde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.

İftar programında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Rahmeti ve bereketi ile dayanışmanın, paylaşımın ve hoşgörünün en güzel günlerini yaşadığımız Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.  Ege Üniversitesi olarak huzur iklimi içerisinde Ramazan-ı Şerifinin ruhunu hep birlikte yaşamak ve yaşatmak için altı yıldır iftar geleneğimizi sürdürüyoruz. İnşa ettiğimiz huzur iklimi içerisinde sizlerle bu iftar sofrasında bir araya gelmekten bahtiyarlık duyuyorum” dedi.

Çalışmanın da bir ibadet olduğunu dile getiren Rektör  Prof. Dr. Budak, “Dinimiz, çalışmaya büyük önem vermiş ve çalışmayı ibadet olarak değerlendirmiştir. Peygamber Efendimiz; ‘İnsanların hayırlısı, insanlara yararlı olandır’ buyurarak çalışmanın ve üretmenin önemini belirtmiştir. Bizler de çalışmayı; ülkemize, milletimize ve bölgemize hayırlı işler yapmayı kendimize ibadet ve düstur edindik.  Bizi başarıya götüren motivasyonumuzun altında yatan hep bu gerçek oldu.  Bizler, Ege Üniversitesi olarak birlik-beraberlik içerisinde çok çalışmaya, üretmeye ve hayırlı işlere hep birlikte imza atmaya gayret ettik. Bu gayretimizin meyvelerini aldık. Bugün Ege Üniversitesi, eğitim ve öğretimde kalitesini kurumsal tam akreditasyonla tescillemiş, öğrenci odaklılıkla A plus olmuş, çıktılarını toplumsal faydaya dönüştüren bir Araştırma Üniversitesi olarak bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlardaki güçlü etkisini artırarak devam ettiren bir üniversite konumunu almıştır” diye konuştu.

“Başarılarımız çalışanlarımızın eseridir”

Prof. Dr. Budak, “Gururla ifade etmek isterim ki Türk yükseköğretim sisteminin bugün küresel iddia taşıyan üniversiteleri arasında yer alıyor olmamızda siz çalışma arkadaşlarımızın yeri inkâr edilemez.  Bu vesileyle de bugün Üniversitemizin ulaştığı noktaya gelmesinde,  emeğini ve desteğini esirgemeyen, tüm akademisyenlerimiz ve idari personelimize; ilmek ilmek dokuyarak oluşturduğumuz Ege Üniversitesi kimliğini her geçen gün daha da ileriye taşımamızı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Memnuniyet, aidiyet ve bağlılık duygumuzu geliştiren bugünkü iftar programımıza katkı sunan herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.  Birliğimiz, beraberliğimiz ve huzurumuz daim; dualarımız kabul olsun” dedi.

Rektör Prof. Dr. Budak’ın konuşmasının ardından Ege Üniversitesi Birgivi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Osman Bostancı Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Gecenin sonunda EÜ Devlet Türk Musiki Konservatuvarı   Musikar Grubu tarafından tasavvuf müziği dinletisi icra edildi. Ayrıca katılımcılara “Ramazan” videosu gösterimi yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir