Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

 Ege Üniversitesi BATI Enstitüsü’nde “Mesleki Mükemmeliyet Merkezi” açılıyor

Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü (BATI),  Avrupa Birliği ERASMUS Plus Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezleri (CoVE) projeleri kapsamında “PROMOTE” başlıklı projede yer alan 18 kurumdan birisi oldu. Proje kapsamında Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsünde “Mesleki Mükemmeliyet Merkezi” açılacak. Merkezde bağımlılıkla mücadele teması çerçevesinde uzman personele yönelik eğitim programları geliştirilecek.

Proje ekibinde yer alan Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Görkem Yararbaş, Öğr. Gör. İnci Derya Yücel ve doktora öğrencisi Hasan Selkan Taşkan, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitümüz Avrupa Birliği projesi kapsamında yer alan PROMOTE projesi içindeki 18 kurumdan biri olarak önemli bir başarıya imza attı. Bu çerçevede kurulacak olan Mesleki Mükemmeliyet Merkezinde bağımlılıkla mücadelede çalışan meslek profesyonellerine yönelik eğitim programları geliştirilecek. Böylesi kıymetli bir projede yer alan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi proje ortaklarına liderlik edecek

Proje hakkında bilgi veren Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yararbaş, “Enstitümüzde kurulacak olan Mesleki Mükemmeliyet Merkezinde bağımlılıkla mücadele teması çerçevesinde uzman personele yönelik eğitim programları geliştirilecek ve uygulanacak. Meslek çalışanlarının alandaki ihtiyaçlarına yönelik eğitim programlarının uygulanması ve etkinliğinin bilimsel olarak ortaya konması açısından yeni bir Ar-Ge alanı ortaya çıkacak. Böylelikle gerek ülkemizde gerekse ortak ülkelerde bağımlılık sorunu yaşayan nihai hedef gruplarına yönelik gelişim sağlanacak. Proje kapsamında, enstitümüz eğitim içeriklerinin oluşturulmasında, uygulamaların yapılması ve etkililiğinin bilimsel olarak test edilmesinde, araştırma çıktılarının oluşturulması ve yaygınlaştırılmasında tüm ortaklara liderlik edecek. Bu sayede Enstitünün eğitim, araştırma ve hizmet olmak üzere üç temel bileşenden oluşan faaliyetlerini uluslararası standartlara yükseltmesi mümkün olacak” dedi.

Doç. Dr. Yararbaş ayrıca projenin 12’nci Kalkınma Planı çerçevesindeki “Nitelikli İnsan, Güçlü Aile, Sağlıklı Toplum” ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından  “Sağlıklı Bireyler”, “Nitelikli Eğitim”, “Eşitsizliklerin Azaltılması” ve “Hedefler için Ortaklıklar” gibi hedeflere hizmet edeceğini vurguladı.

“Ceza infaz kurumlarındaki personelin mesleki nitelikleri geliştirilecek”

Avrupa Birliği ERASMUS+ Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezleri (CoVE) projeleri kapsamında yer alan “PROMOTE” başlıklı projede Türkiye, Romanya, Litvanya, Almanya, İtalya, Portekiz, İspanya, Hollanda ve Danimarka’dan toplam 18 kurum yer alıyor. Türkiye’den Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü’nün yer aldığı proje, 3 milyon 277 bin 351 Euro ile destekleniyor. Proje,  ortak ülkelerde görev yapan ceza infaz kurumlarındaki personelin mesleki niteliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir