Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de Tıp Bayramı kutlandı

“1955’den 2024’e Ege Tıp Ailesi Hep Birlikte”

                                                                   Sinem Durmaz- Umut Tekbıçak

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi’nde, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla “1955’den 2024’e Ege Tıp Ailesi Hep Birlikte” etkinliği düzenlendi. EÜ Muhiddin Erel Amfisinde gerçekleştirilen programa, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Tıp Fakültesi Mezun Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Ege Tıbbiyeliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Şöhret Aydemir, Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz; “20 Mayıs 1955 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen kanun gereğince Ege Üniversitesi kuruldu. Tıp Fakültesi, EÜ’nün ilk iki fakültesinden biridir. Üniversitenin kurulmasıyla görevlendirilen iki öğretim üyesinden birisi olan Ord. Prof. Dr. Muhiddin Erel’i adını taşıyan amfide saygıyla anıyoruz. 1955’ten bugüne, 20 bine yakın mezunumuz var, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bilim dünyasına katkıda bulunan, ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı, araştırıcı, sürekli öğrenen ve üreten, toplumun yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunan iyi hekimler yetiştirmek için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Durmadan değişen koşulların baskısı altında hekimlik mesleğinin kutsallığı daha da belirginleşti. Çünkü biliyoruz ki hekimliğin önceliği insandır, yaşamdır. ‘Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin’ diyen Atamızın yolundan durmadan, yorulmadan yürümeye hep birlikte devam edeceğiz. 14 Mart Tıp Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

“Seçkin bir tıp fakültesinin mezunlarıyız”

EÜ Tıp Fakültesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Mezun Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı; “1955-1956 öğretim yılında eğitime başlayan fakültemizde, ilk mezunlarını verdiği 1961 yılından beri mezunlarımızı temsilen değerli meslektaşlarımızla hep birlikte buradayız. Bizler, ülkemizdeki Tıp Fakülteleri arasında ilk sıralarda tercih edilen, öğrenci seçme sınavında yüzde 1’lik dilimden öğrenci alan, seçkin bir eğitim ve araştırma kurumu olan Ege Tıp mezunlarıyız. Mezunları TUS başarılarıyla ilk sıralarda yer almakla birlikte aslında eğitim programını geçmişten günümüze iyi hekim olmaya adayan bir fakülteden mezun olduk. Yoğun tıp eğitimi yanında gerçekleştirilen kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin, sosyal becerilerin de artırılabildiği bir fakültede eğitim aldık” dedi.

“14 Mart birlik oluşumuzun yıl dönümüdür”

Ege Tıbbiyeliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Şöhret Aydemir ise, “Onurlu mesleğimizin bu en anlamlı günü hepimize kutlu olsun. 14 Mart, birlik oluşumuzun yıl dönümüdür. Ege Tıbbiyeliler Derneği, EÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine, eğitimlerine başladıkları günden itibaren maddi ve manevi olarak destek olmak, karşılaştıkları zorlukları kolaylaştırmak, her türlü sosyal ve kültürel etkinlikte öğrenci, öğretim üyesi birlikteliğiyle dayanışma sergilemek amacıyla kurulmuştur. Ege Tıbbiyeliler Derneği’nin ilkeleri; Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, laik, demokrat olmak, eğitim konularında kamusal ahlak ve sorumluluklarının bilincinde olmak, açık olmak, dürüst olmak, saydam olmak ve evrensel değerlere bağlı olmaktır.  Derneğimiz, öğrenciler tarafından sunulan ve dernek ilke ve vizyonu ile uyumlu, derneğin amacına uygun projeleri de desteklemektedir” dedi.

Etkinlik sonunda 14 Mart Doktor Tenis Turnuvasında başarılı olan hekimlere ödülleri takdim edildi. Katılımcılar daha sonra fuaye alanında gerçekleştirilen Prof. Dr. Mete Akisu Resim Sergisi’ni müzik dinletisi eşliğinde gezerek eserleri incelediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir