Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli bilim ekibinden ‘Optik Genom Haritalama’ yöntemi

Prof. Dr. Samim Özen’in yürütücülüğünü yaptığı yenilikçi projeye TÜBİTAK’tan destek

Egeli bilim insanları hazırladıkları projelerle bilim dünyasına katkı sunmaya devam ediyorlar. Nitelikli insan kaynağı ile akademi dünyasında öne çıkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri sağlık alanında tanı ve tedaviye yönelik somut projeler üretmeyi sürdürüyorlar. Bu çalışmalar kapsamında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Samim Özen’in yürütücülüğünü yaptığı, “Genetik Nedeni Belirlenememiş 46,XY Cinsiyet Gelişim Bozukluklarının Tanısında Yeni Bir Yöntem: Optik Genom Haritalama” başlıklı proje  “TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Proje ile 46,XY karyotipli kişilerdeki genetik nedenleri belirlemekte zorluk yaşanan durumlarda yeni bir tanı yöntemi geliştirilecek.

Prof. Dr. Samim Özen’i makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin en köklü fakültelerinden biri olan Tıp Fakültemiz,  akademik insan gücü ve laboratuvar altyapısı bakımından ülkemizin saygın eğitim ve sağlık kuruluşları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Tıp eğitiminde en iyi olma yolunda çalışmalarına devam eden Tıp Fakültemizin akademisyenleri aynı zamanda hazırladıkları projeler ve yürüttükleri araştırmalarla hem literatüre hem bilim dünyasına hem de pek çok hastalığın tanı ve tedavisine katkı sunuyorlar. ‘Genetik Nedeni Belirlenememiş 46, XY Cinsiyet Gelişim Bozukluklarının Tanısında Yeni Bir Yöntem: Optik Genom Haritalama’ başlıklı projesi TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazanan Prof. Dr. Samim Özen’i ve proje ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Samim Özen ise “Proje,  46,XY karyotipli kişilerdeki genetik nedenleri belirlemekte zorluk yaşanan durumlarda yeni bir tanı yöntemi geliştirmeyi amaçlıyor.   Projenin odak noktası olan ‘Optik Genom Haritalama’ yöntemi, geleneksel yöntemlere kıyasla daha hassas bir şekilde genetik varyasyonları belirlemeyi ve yeni nedenleri keşfetmeyi hedefliyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir