Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Havacılık MYO “Dünya Havacı Kadınlar Haftası”nı coşkuyla kutladı

“Kadınlarla Gökyüzü Renkleniyor”

Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulunda “Uluslararası Dünya Havacı Kadınlar Haftası” kapsamında “Kadınlarla Gökyüzü Renkleniyor” etkinliği gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu Havacılık Hangarı ve Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rüstem Barış Yeşilay, akademisyenler, Türk Hava Kurumu Gaziemir Şubesi Genç Kanatlar ve Havajet Lisesi kız öğrencileri katıldı. Dünya Kadınlar Gününün yanı sıra, 1910 yılında ilk kadın pilot lisansının verilişinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, havacılıkta kadınların önemine dikkat çekildi.

Etkinlikte konuşan Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rüstem Barış Yeşilay, “Katılımcıların deneyimlerinden ve paylaşımlarından ilham alan okulumuz her yıl olduğu gibi bu yılda havacılık endüstrisinde cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılığı için bir adım daha atmış oldu. Gerçekleştirilen etkinlikler, geleceğin havacı kadınlarına ilham verirken, bugünün liderlerini de kutlama fırsatı sundu. Bu etkinliklerle, Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulunda, gökyüzünde herkes için bir yer olduğunu ve bu alandaki çeşitliliğin gücünü renkli kanatlar altında bir kez daha kanıtladı. Ayrıca, Uluslararası Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü’ne bir proje olarak sunulan bu etkinlik farkındalık yarattı” diye konuştu.

Havacılık endüstrisinin deneyimli kadınları gençlerle buluştu

Etkinlik sırasında “Gökyüzünde Kadın İzleri- Havacılıkta Değişen Dünya” konulu panel düzenlendi. Havacılık endüstrisinden önde gelen kadın isimlerin deneyimlerini paylaştığı panelin moderatörlüğünü EÜ Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özde Şenol üstlendi. Panelde İzmir Hava Trafik Baş kontrolörü Hande Güntaş, Hava Kuvvetleri’nden Yüzbaşı Gizem Yıldırım, HAVAŞ Harekât Şefi Bahar Tüfekçioğlu, HAVAŞ Yer Hizmetleri Şefi Hatice Pınar, PFW Havacılıktan Teknik Eğitmen Burcu Bekdemir ve Volt Teknoloji Geliştirme ve Mühendislik AŞ’den İş Geliştirme Uzmanı Dizem Buz havacılıkta kadınların rolü ve karşılaştıkları zorluklar hakkında bilgi paylaştı.

Çeşitli etkinlikler düzenlendi

Panelin ardından Ege Üniversitesi Havacılık MYO hangarında kâğıt uçak yapımı eğitimi ve kâğıt uçak yarışması yapıldı. Katılımcılar renkli kâğıtlardan uçaklar yaparak gökyüzünde renk olmadığını ve herkesin farklı renkleriyle farklı güçlü yanlarıyla ekipte var olduğu vurgusu yapıldı. Gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde, katılımcılara toplumsal cinsiyet eşitliğini simgeleyen beyaz kurdeleler hediye edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir