Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“Benim Renklerim ve Harflerim” kitabı Serebral Palsili çocuklara dikkat çekiyor

Kitaptan elde edilen gelirle depremzede çocuklara destek olunacak

“Benim Renklerim ve Harflerim” kitabı Serebral Palsili çocuklara dikkat çekiyor

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Engelsiz Ege Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe’nin Serebral Palsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı “Benim Renklerim ve Harflerim” kitabı yayımlandı.  Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret ederek kitabı takdim etti. Kitaptan elde edilen gelir 6 Şubat depreminden etkilenen çocukların özel eğitim ve fizyoterapi hizmetleri için kullanılacak.

Eserinden dolayı Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe’yi tebrik eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Önemli çocukluk hastalıklarından olan Serebral Palsi’ye dikkat çekmek amacıyla hazırlanan bu eser, oldukça anlam ifade ediyor. Kitabın gelirinin deprem bölgesindeki çocuklarımız için kullanılacak olması ayrıca anlamlı bir jest. Bu konudaki duyarlılığından ötürü hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Erişilebilir bir toplumun oluşturulmasında üniversitelere önemli görevler düştüğünü ifade eden Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, “Erişilebilir bir toplum için toplumsal farkındalık çalışmaları ve projeler son derece önemlidir. Toplumların gelişimine katkı sağlamada ve her birey için eşit, erişilebilir bir dünya oluşturmada üniversitelere çok önemli roller düşmektedir. Üniversite eğitimin hedeflerinden birisi de eğitim verdikleri öğrencileri en iyi ve yetkin şekilde yetiştirirken aynı zamanda toplumsal farkındalığı yüksek duyarlı bireyleri topluma kazandırmaktır. Öğrencilerin toplumsal farkındalık kazanmalarında eğitim aldıkları öğretim elemanları önemli rol modellerdir” dedi.

“Kitabın geliri deprem bölgesinde kullanılacak”

Doç. Dr. Piştav Akmeşe, “Hem öğrencilere hem de eğitim yaşamının başında olan okul öncesi öğrencilere yönelik hazırladığım bu çocuk kitabında fiziksel engel türlerinden biri olan Serebral Palsi hakkında bilgi vermeyi ve tüm çocukların okula hazırlık becerilerini desteklemeyi hedefledim. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Serebral Palsi Türkiye adına Boyut Yayıncılık tarafından basılan kitabın satışından elde edilecek gelir 6 Şubat 2023 günü 11 ilimizde büyük yıkıma sebep olan depremden etkilenen çocukların özel eğitim ve fizyoterapi hizmetleri için kullanılacak” dedi.

Kitabın içeriğinden bahseden Doç. Dr. Piştav Akmeşe, “Benim Renklerim ve Harflerim kitabı keyifli çizimler eşliğinde anasınıfı öğrencisi Diplejik Serebral Palsi hastası Deniz’in renkleri ve harfleri öğrenme yolcuğunu günlük yaşamın içinden renkler şarkısı ve eğlenceli etkinlikler ile anlatıyor. Eğitim yaşamının ilk basamağını oluşturan okul öncesi dönemde çocukların aileleri, öğretmenleri ve uzmanlar ile birlikte keyifle okuyabilecekleri bir kitap. Kitabın, okul öncesi dönemden itibaren çocukların Serebral Palsili çocuklarla daha iyi anlaşmalarına, eşit eğitim fırsatları ve eşit erişilebilir bir yaşam sürmelerine katkı sağlamasını diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir