Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi, “EGEKAF 2024”te yerini alacak

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı 21-22 Şubat tarihlerinde düzenlenecek

Ege Üniversitesi, “EGEKAF 2024”te yerini alacak

Ege Üniversitesinin (EÜ) paydaşı olduğu, Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde Denizli’de gerçekleştirilecek olan Ege Bölgesi Kariyer Fuarı 21 Şubat günü kapılarını açıyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda 11 bölgede, ev sahibi üniversite ve paydaş üniversitelerin katılımıyla düzenlenen kariyer fuarlarından Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF 2024) Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde, 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde on binlerce öğrenci ve mezunu iş dünyası ile buluşturacak.

Gençlerin kariyer gelişimine ışık tutacak olan EGEKAF 2024’ün paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bölgemizin ilk yükseköğretim kurumu olan üniversitemizde bu önemli organizasyonun paydaşlarından birisi olarak 2022 yılında Ege Bölgesi Kariyer Fuarının ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamıştık. Üniversitemizin ev sahipliğinde ve 19 paydaş yükseköğretim kurumunun katılımı ile düzenlediğimiz EGEKAF’ta öğrenciler ile iş dünyasını bir araya gelmişti.   65 bin öğrenci, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına ait 600’e yakın firmanın ve 100 binden fazla kişinin katılımı ile Avrupa’nın en büyük kariyer fuarına imza atmıştık. Bu yıl da Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan EGEKAF 2024’te Ege Üniversitesi olarak yerimizi aldık. Bu fuarlar, günümüz iş dünyasının zorlu rekabet koşullarında gençlerimize; staj imkânı sağlama, potansiyellerini açığa çıkarma, yeteneklerinin farkına varma ve iş dünyasını yakından tanıma fırsatı sağlıyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, kariyer yolculuğunda daha sağlam adımlarla yürümelerine ortam sağlayacak bu fuarda öğrencilerimiz ve personelimizle birlikte gençlerimizin gelişimine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Fuar öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirecek”

İki gün sürecek olan fuar, Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 15 üniversitenin on binlerce öğrencisini iş dünyası ile bir araya getirecek. Fuara katılan öğrenci ve mezunlar; firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş-staj fırsatları, kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilme şansı yakalayacak. Fuara katılım gösteren firma, kurum ve kuruluşlar ise; kendilerini tanıtma imkânı bulurken, aynı zamanda kendi iş alanları ve pozisyonlarına uygun öğrenci ve mezunları tanıyıp başvuru toplayarak nitelikli insan kaynağına doğrudan ulaşabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir