Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Prof. Dr. Tayfun Kirazlı emekliliğe uğurlandı

Sinem Durmaz- Alaattin Serdar Çetin

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, düzenlenen törenle emeklilik hayatına uğurlandı. EÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen emeklilik töreni, Muhittin Erel Amfisi’nde gerçekleştirildi. Törene; EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi ve öğretim üyeleri, farklı üniversitelerin KBB anabilim dallarından akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, “Tayfun hocamıza; Fakültemize ve KBB kliniğine vermiş olduğu emekler, eğitim, hizmet ve araştırma çalışmaları için çok teşekkür ediyoruz. Emeklilik süreci bir döneme veda etmek ama aynı zamanda yeni bir başlangıç demek. Bu yeni başlangıçta da deneyimlerinden yararlanabileceğimiz için çok mutluyuz. Bu vesileyle Tıp Fakültemiz adına değerli hizmetleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

KBB Anabilim Dalı Başkanlığı görevini Prof. Dr. Tayfun Kirazlı’dan devralan Prof. Dr. Serdar Akyıldız, “Tayfun hocamızın önderliğinde kliniğimize modern tıbbi ve teknolojik gelişmeler yapılmış ve anabilim dalımız tüm KBB camiasında en üst sıralarda yer almıştır. Kendisine çok şey borçluyuz” diye konuştu.

Katılımcılara Prof. Dr. Tayfun Kirazlı’nın özgeçmişini okuyan Doç. Dr. İsa Kaya, “Hocamız, sadece bir kimlik ya da bilimsel anlamda değil, hayata bakış anlamında da bizim için her zaman bir mentör olmuştur. Bu anlamda da kendisine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Ege Üniversitesi ile geçen yarım asır”    

Prof. Dr. Tayfun Kirazlı törende yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bugün burada sizinle birlikte olmanın, bu özel anı paylaşmanın duyguları içinde bulunuyorum. 1975 yılında öğrencisi olarak adım attığım Ege Üniversitesi Tıp Fakültesindeki öğretim üyeliği görevim bitiyor. Ege Üniversitesi üst yönetiminin, Dekanlığımızın ve Rektörlüğümüzün takdiriyle emeklilik sonrası da yine akademik kurul üyesi olarak arkadaşlarımın yanında olacağım. Bu kurulun en yeni üyesi olarak Mart ayından itibaren farklı bir pozisyonda onlarla birlikte olacağım. Bu benim için çok büyük bir onur. Bu özel günde yanımda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Tayfun Kirazlı’ya, Dekan Prof. Dr. Rüçhan Sertöz ve çeşitli üniversitelerin KBB öğretim üyeleri tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi. Ayrıca KBB kliniği asistanları ve öğrenciler de Prof. Dr. Kirazlı’ya çiçek takdiminde bulundu.

Tören, Prof. Dr. Kirazlı’nın yakın çevresi, öğrencileri ve meslektaşlarının kendisiyle ilgili mesleki deneyimlerini ve anılarını paylaşmasının ardından son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir