Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi mezunlarıyla bağını koparmıyor

Mezunlar, EÜ’nün imkânlarından faydalanmaya devam ediyorlar: “İyi ki Egeliyiz”

Ege Üniversitesi mezunlarıyla bağını koparmıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) teknolojik altyapısı ve güncel uygulamaları ile mezunlarıyla bağlarını her geçen gün kuvvetlendiriyor. Benimsediği öğrenci odaklılık felsefesi ile öğrencilerini her daim ön planda tutan Ege Üniversitesi, mezuniyet sonrasında da onları yalnız bırakmıyor.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde başlatılan “Mezun Kart” uygulaması, Egeli gençlerin mezun olduktan sonra da aidiyet duygularını korumalarını sağlıyor. Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğüne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Mezunlarla İlişkiler Ofisi bünyesinde hayata geçirilen Mezun Kart uygulaması ile öğrenciler, mezun olsa dahi Ege Üniversitesinin imkân ve olanaklarından yararlanmaya devam ediyor.

“Mezunlarımız üniversitemizin olanaktan yararlanıyor”

Mezun Kart uygulamasının avantajlarından bahseden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren öğrenci odaklılık ilkesi ile pek çok uygulamayı hayata geçirdik. Hayata geçirilen bu uygulamalar neticesinde de ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’   ödülünü alan ilk ve tek üniversite olduk. Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak hayata geçirmiş olduğumuz ‘Mezun Kart’  uygulaması ile mezunlarımıza pek çok imkân sunuyoruz. Bu karta sahip olan mezunlarımız, eğitim ve öğretimine devam eden öğrencilerimiz gibi kampüsümüze giriş ve çıkış yapabiliyorlar. Kampüsümüzde yer alan sosyal, kültürel ve sportif imkânlardan faydalanabiliyorlar. Bununla birlikte kampüsümüzde yer alan tüm sosyal tesisler ve spor tesislerinde de öğrenci indirimi fırsatı yakalıyorlar. Dijital ve basılı yayın, dil öğrenme paketleri ve veri tabanı kaynaklarını sürekli zenginleştirdiğimiz Merkez Kütüphanemizden yararlanabilme imkânı buluyorlar. Ayrıca, Ege Üniversitesi ailesi mensuplarına hizmet veren Konuk Evinden de hizmet alabiliyorlar. Bunun yanı sıra mezunlarımız, anlaşmalı olduğumuz birçok okuldan, hastaneden, çeşitli gıda işletmelerinden  faydalanabiliyorlar” dedi.

“Sistemimize kayıtlı 66 bin 53 mezunumuz bulunuyor”

EÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi Birim Sorumlusu Sercihan Kadıoğlu, “Ofisimiz; mezunlarımızla iş birliğimizi geliştirerek sürdürmeyi, mezunlarımızın akademik bilgilerini iş hayatına aktarabilmelerini, adaptasyon sağlayabilmelerini, çeşitli eğitim ve seminerler ile geçiş sürecine yardımcı olarak,  mezunlarımızın ve mezun adaylarımızın kişisel gelişimlerini artırmalarını,  toplum için değer yaratabilen bireyler olarak gelişim sağlamalarını amaçlıyor. Mezunlarımızın akademik, kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerinde üniversitemiz olanaklarından faydalanmasının devamlılığını sağlamak ve onların üniversitemiz ile sosyal ve kültürel bağlarını geliştirebilmek amacı ile Mezun Kartı uygulaması oluşturuldu. Bu sayede mezunlarımızla olan ilişkilerimiz güçlendirilmekte ve iletişimimizin devamlılığı sağlanıp mezunlarımızın üniversite sonrası durumları takip edilebilmektedir. Sisteme kayıtlı mezun sayımız 66 bin 53. Bu sene itibari ile dijital mezun kart uygulaması başlayacak. Birimimizin sosyal sorumluluk çalışması olan ‘Mezun Farkındalığı Bilekliği’ ‘Egeliden Egeliye Hatıra Olsun; Hayatınızın Her Anında Size Şans Getirsin!’ sloganı ile maddi karşılığı olmadan mezun kartı almaya gelen veya mezun buluşması etkinliklerine katılan her mezunumuza veriliyor” dedi

“Öğrencilerimiz ile mezunlarımızı buluşturuyoruz”

Mezun buluşmaları etkinlikleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Kadıoğlu, “Ofisimizin koordinasyonunda  ‘Sınıfta Mezun Var’ başlığında etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu etkinliğimizde, adından da anlaşılacağı üzere online veya yüz yüze ortamda her bölümde her sınıfta iş sahibi mezunlarımızı davet ederek öğrencilerimize eğitim ve iş hayatlarındaki tecrübelerini aktarmalarını sağlıyoruz. Kariyer Planlama Koordinatörlüğümüzün koordinasyonunda gerçekleşen kariyer etkinliklerinde de alanının uzmanı olan konuklarımızla öğrencilerimiz ve mezunlarımızı buluşturuyoruz. Bu sene 816 mezun etkinliği, 15 mezun buluşması düzenledik. Toplamda 3 bin 231 kariyer-mezun etkinliği gerçekleştirildi. Firma sahibi mezunlarımızı da mezun oldukları fakülteye davet edeceğimiz, bizlerin de mezunlarımızı iş yerlerinde ziyaret edeceğimiz yeni bir etkinlik dizisi planlıyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir